30 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička ponuda Foče i Plužina brendirana kao jedinstvena destinacija

Rijeka Tara (Foto: Vedrana Marković)

Predstavljanjem rezultata kroz videoprezentaciju u Foči je u petak ozvaničen kraj projekta “Turizam, adrenalin, rafting avantura TARA” koji su u protekle dvije godine zajednički provodile opštine Foča i Plužine, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Projekat TARA imao je cilj, da kroz brojne aktivnosti, doprinese boljoj turističkoj ponudi i razvoju novih turističkih proizvoda sa obje strane rijeke Tare, saopšteno je iz Opštine Foča.- Iako je pandemija virusa korona uticala na smanjenu posjetu turista tokom 2020. godine, u prošloj godini obje opštine bilježe rast turističkih posjeta – navedeno je.

Načelnici opština Plužine i Foča Mijuško Bajagić i Milan Vukadinović složili su se da ovakvi projekti značajno unapređuju turističku ponudu obje opštine i ovog područja koje obiluje nevjerovatnim prirodnim ljepotama, od rijeka Tare, Pive i Drine, pa preko planina Pive, Maglića, Volujaka i Zelengore.

– Učesnici projekta saglasni su da između Foče i Plužina “granica ne postoji”, te da je pogranično područje dvije opštine, kroz projekat, brendirano kao jedinstvena destinacija za aktivni turizam, koja se zajedničkim snagama može unaprijediti i ucrtati na turističku mapu posjetilaca iz regiona, Evrope ali i cijelog svijeta – navedeno je iz Opštine Foča.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije