13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Turističke organizacije Tivta i Kotora na Sajmu turizma PLACE2GO u Zagrebu

Place2go – Zagreb – foto Meediabiro

Turističke organizacije Tivta i Kotora predstavljaju turističku ponudu tih primorskih gradova na Sajmu turizma PLACE2GO koji je organizovan u Zagrebu.

Predstavnica TO Kotor Dragana Samardžić ovom prilikom je poručila da je ovo njihov prvi nastup na Sajmu turizma u Zagrebu, te da bi tržište Hrvatske moglo biti od velikog značaja za Boku Kotorsku.

“Ostvareni su određeni kontakti sa pojedinim agencijama koje su zainteresovane za saradnju sa turističkom privredom Boke i očekujemo goste i sa ovog regionalnog tržišta”, kazala je Samardžić.

Ona je ocijenila da iako je riječ o dvije slične destinacije, Crna Gora ima šta da ponudi gostima iz Hrvatske. Kako isitče, očekuju upravo najveći broj gostiju iz regiona.

“Poučeni iskustvom iz prošle godine, očekujemo da ova sezona bude dobra i da možda čak i prevaziđe prošlu sezonu. Očekujemo najviše turista iz regiona, ali se nadamo i gostima sa tržišta Zapada”, kazala je Samardžić.

SAJAM – foto Mediabiro

Predstavnica TO Tivat Magdalena Tujković navela je da su ovoga puta promociju turističke ponude više usmjerili ka tržištu regiona.

“Pored predstavljanja naše ponude u BiH i Srbiji, sada smo u Hrvatskoj gdje želimo predstaviti turističku ponudu Tivta za predstojećou sezonu. Kada sagledamo broj posjeta Tivtu od strane gostiju sa tržišta Hrvatske, veoma smo zadovoljni rezultatima, ali želimo da u budućnosti taj broj bude još veći. U 2021. godini je ostvareno 35 odsto više dolazaka turista iz Hrvatske u odnosu na 2019, što govori da turisti sa ovog prdručja biraju Tivat kao destinaciju za svoj odmor”, kazala je Tujković.

Dodala je da su ostvarili mnoge kontakte i dogovorili nove saradnje, te očekuju nove poslovne uspjehe.

“Posljednjih godina raste broj posjeta turista sa ovog područja. Očekivanja su nam velika, i ozbljno radimo na promociji naše destinacije”, zaključila je Tujković.

Najčitanije