21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

U 7. sezoni Coca-Cola podrška mladima inicijative znanjima osnaženo oko 950 mladih

U 7. sezoni Coca-Cola podrška mladima inicijative znanjima osnaženo oko 950 mladih

Kroz jedan od najvećih programa neformalne edukacije u našoj zemlji, Coca-Cola podrška mladima, u 2023. godini novim znanjima i vještinama osnaženo je oko 950 mladih iz cijele Crne Gore. Ovo je sedma godina u kojoj kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora realizuje ovaj program, namijenjen nezaposlenim mladim, sa ciljem da uspješno startuju karijeru ili pokrenu sopstveni biznis.

U godini za nama realizovano je 11 predavanja, uživo i online, a mladi su nova znanja sticali od 12 predavača – univerzitetskih profesora, edukatora i uspješnih preduzetnika. Uz već prepoznata predavanja na temu „mekih“ vještina, Coca-Cola podrška mladima sadržaj i ove godine je prilagođen temama aktuelnim za tržište rada, kao što su digitalne vještine, vještačka inteligencija, gejming industrija, cirkularna ekonomija.

„Vrlo je izazovno iz godine u godinu odgovoriti na potrebe mladih ljudi u izuzetno promjenljivom eksternom okruženju, ali smo i u 2023. pronašli pravu formulu i kroz naš krovni program namijenjen mladima osnažili oko 950 polaznika. Zajedno sa našim partnerima, mladima smo ponudili jedinstvenu priliku da formalno obrazovanje nadograde znanjem iz aktuelnih tema, ali i praktičnim vještinama“, kazala je Mileva Kuvelja, menadžerka za eksterne komunikacije u kompaniji Coca-Cola HBC Crna Gora.

Ona je istakla saradnju sa međunarodnim društveno odgovornim programom Evropska omladinska kartica (EYCA), koji u Crnoj Gori realizuje NVO „Centar za omladinsku edukaciju“, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih. „

U 7. sezoni Coca-Cola podrška mladima inicijative znanjima osnaženo oko 950 mladih

U okviru ovog partnerstva organizovali smo radionice za studente na Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica i Univerzitetu Mediteran, ali i za srednjoškolce – u opštinama Bijelo Polje, Bar, Kotor i Nikšić“, podsjetila je Kuvelja.

Coca-Cola podrška mladima program za sedam godina postojanja osnažio je oko 4.000 mladih u Crnoj Gori. Program će biti nastavljen i u narednoj godini. Informacije o novoj sezoni možete pratiti na stranicama coca-colapodrskamladima.me i Instagram stranici.

Najčitanije