18 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg Novom 32 posto više turista

Herceg - Novi
Herceg – Novi

U Herceg-Novom trenutno boravi 3918 registrovanih gostiju što je za 32% više u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupnog broj gostija, njih 2508 je smješteno u hotelima i 1410 ih je u domaćinstvima, dok u autokampovima i hostelima još uvijek nema turista.

Najveći broj prijavljenih gostiju u Herceg Novom su stranci, kojih je čak 3441 od čega je 2042 u hotelima, a ostalih 1049 su smješteni u domaćinstvima.

Kada je riječ o domaćim gostima od ukupno 477 prijavljenih, samo jedan gost nije u hotelu.

Ovo, u odnosu na lani, značajno povećanje broja gostiju u našem gradu u skladu je sa trendom permanentnog porasta posjete koja se bilježi iz vikenda u vikend od početka godine i rezultat je pojačanog marketinga cjelokupne destinacije.

TO Herceg – Novi

Saradnja TO HN i TO Banja Luke

Turistička organizacija Herceg Novi prethodnog vikenda ugovorila saradnju sa Turističkom organizacijom Banja Luke i to u cilju uzejamne promocije.

Saradnja je ozvaničena prilikom predstavljanja hercegnovske ponude u Banjaluci na glavnom gradskom trgu gdje su predstavnici TO HN na specijalizovanom štandu dijelili propagandni materijal – opšte brošure o gradu, kao i pojedinačne cjenovnike u svim vrstama smještajnih kapaciteta u našem gradu.

U skladu sa dogovorom o saradnji domaćini su obezbjedili medijsku pokrivenost predstavljanja koje je realizovala TO HN, kao i susrete sa tamošnjim turističkim agencijama, a osim toga bilo je i ogromno interesovanje individualnih posjetilaca.

Uz to, a kao dio ideje cijelog projekta o saradnji, TO HN je obavijestila i hercegnovsku turističku privredu o ovoj incijativi pozivajući sve zainteresovane koji žele da nekog od sljedećih vikenda predstave svoju ponudu u Banjaluci. Tako već imamo zakazanu sljedeću posjetu za 12. i 13. maj, kada će se sa svojom ponudom na glavnom gradskom trgu u Banjaluci predstaviti hercegnovska agencija Trend travel. Stoga i pozivamo sve ostale predstavnike privrede da se prijave i pridruže se tog vikenda ili nekog narednog.

Naime, svi subjekti turističke privrede Herceg Novog ukoliko žele mogu se prijaviti kod TO HN sa naznakom kojeg vikenda žele da se predstave, a mi ćemo obezbjediti štand, brendiranje i medijsku pokrivenost.

Najčitanije