15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

U Luku Bar uplovio kruzer Mein Schiff 5

Kruzer Mein Schiff 

U Luku Bar uplovio je kruzer Mein Schiff 5 kompanije Tui Cruises, kojim je u Crnu Goru stiglo oko 2,5 hiljada njemačkih turista.

Turisti su imali priliku da obiđu znamenitosti Bara, ali i druge atraktivne lokacije u Crnoj Gori.

Direktor agencije Allegra Montenegro Port and Yaht, Mihailo Vukić, kazao je da ta agencija već duži vremenski period radi na promociji Crne Gore, Bara i Kotora.

„Brod Mein Schiff danas je prvi put stigao u Bar, sa 2,5 hiljada njemačkih turista, koji obilaze ne samo Bar, već i cijelu Crnu Goru”, rekao je Vukić.

On smatra da je značajno što Crna Gora ima i tu lokaciju za uplovljavanje kruzera, čime postaje sve važnija tačka na mapi kruzing industrije.

“Poznato je da putnici na kruzerima troše puno novca, a osim obilaska Bara, danas je organizovano 30 autobusa koji su tim putnicima omogućili da obiđu i druge gradove u našoj zemlji“, naveo je Vukić.

On je poručio da Allegra intenzvino radi na dovođenju novih brodova kada je riječ o Baru, kao i novih kompanija u Kotor, a tu su aktivnosti i novog predstavništva u Sloveniji.

„Mi ćemo se kao agencija truditi da još više kruzera dolazi u Bar i Kotor i vjerujemo da ćemo imati uspjeha u tome, jer iz kompanije Tui ističu da su izuzetno zadovoljni. Njihov brod će dolaziti još pet puta ove godine, a najavljeni su dolasci i za narednu godinu“, istakao je Vukić.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, kazao je da im predstavlja veliko zadovoljstvo što imaju priliku da ugoste predstavnike kompanije koja ponovo pokreće biznis u Luci Bar.

Kako je naveo, dolaskom kruzera i velikog broja turista u Bar potvrđuje se da su potencijali grada u toj oblasti turizma sjajni, kao i činjenica da Bar i te kako ima šta da ponudi u dijelu aktivnosti koji se realizuju van samog broda.

“Turisti su danas bili u prilici da biraju između više od šest ekskurzija, što svjedoči o tome da je Bar kao destinacija izuzetno aktraktivna za kruzing kompanije“, rekao je Raičević.

On je poručio da će nastaviti sa intenzivnim radom, u nadi da će ovo biti godina oporavka, a da će u narednim moći da govore čak i o boljim rezultatima u odnosu na one koji su ostvareni u rekordnoj 2019.

Kapetan broda Ioannis Anastasiou kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je danas prvi put uplovio brodom Mein Schiff u Bar.

„Brod je sagrađen 21. juna 2016. godine i uskoro ćemo slaviti šestu godišnjicu. On ima kapacitet za smještaj 2.574 putnika i još hiljadu članova posade“, naveo je Anastasiou.

Sara Jovićević iz Turističke organizacije (TO) Bara kazala je da je zadovoljna dolaskom tog kruzera, odnosno otvaranjem kruzing sezone u Baru.

Kruzing, kako je navela, doprinosi svim turističkim poslenicima.

Jovićević je rekla da je TO Bar pripremila info punktove i štandove sa propagandnim materijalom za turiste koji dolaze sa kruzera, a tu su i mape grada i štandovi za degustaciju tradicionalnih proizvoda.

„Pretendujemo da budemo destinacija u kojoj će uplovljavati sve više kruzera i veoma smo zadovoljni što imamo agenciju kao što je Allegra, jer je ona i port agent koji nam dovodi kruzere“, kazala je Jovićević.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije