16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U toku odabir firme za rušenje krstionice na Ostrvu Cvijeća

Krstionica na vodi – foto Analitika

Krstionica na vodi koju je Srpska pravoslavna crkva nelegalno sagradila krajem prošle godine u tivatskom zalivu, na Ostrvu cvijeća, u zoni morskog dobra, još nije uklonjena, a Pobjedi je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno daje “Urbanističko-građevinska inspekcija u fazi pripreme organizacije izvršenja predmetnog rješenja, budući da su u toku pregovori za odabir licencirane firme za izvršenje rješenja”.

Ministarstvo je naložilo Srpskoj crkvi da ukloni ovaj objekat, ali oni to, naravno, nijesu uradili u ostavljenom roku. U skladu sa zakonom, Ministarstvo po oglasu treba da angažuje “treće lice” da to učini.

Kada bi ova nelegalna građevina mogla biti uklonjena, u Ministarstvu, još ne znaju. Inspektori Morskog dobra u decembru su obavijestili Ministarstvo da su obilazeći teren zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cvijeća. Iako je gradnja zabranjena, graditelji koje je angažovala SPC nijesu se obazirali i dovršili su početi posao. Kao, uostalom, što su završili i sve ostale “divlje” sagrađene objekte.

Srpska crkva je u izjašnjenju Ministarstvu u slučaju nelegalne gradnje u Tivtu navela da:

“Mitropolija crnogorsko primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija i da će je sada, budući da je u saznanju da je potrebna tehnička dokumentacija, zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju namjeru da izbjegnu obaveze prema državi”.

Najčitanije