13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Udruženje Korina doniralo je Komunalnoj policiji čitač čipova za kućne ljubimce, kako bi …

Doniran čitač čipova

Udruženje Korina doniralo je danas čitač mikročipa Komunalnoj policiji Opštine Herceg-Novi, u sklopu akcije podsticanja odgovornog vlasništva, bolje zaštite životinja i smanjenja broja napuštenih kućnih ljubimaca u gradu.

„Ovaj čitač mikročipa pomoći će nam da odmah na terenu prepoznamo je li pas koji je bez nadzora vlasnik ili nije. Takođe, kada pronađemo napuštene kućne ljubimce, čitalac će nam pomoći da identifikujemo vlasnike i kontaktiramo ih, a nadam se da će to dodatno podstaći građane na odgovorniji odnos prema kućnim ljubimcima“, rekao je načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić.

Komunalni policajci će kod čitaoca moći da utvrde da li su vlasnički psi propisno označeni, što će vlasnike i vlasnike potaknuti na čipovanje, odnosno zakonsku obaveznu identifikaciju i registraciju životinja. Bijelić je zahvalio udruženju „Korina“ što je Herceg-Novi uključio u ovu kampanju i najavio nastavak saradnje u narednom periodu.

Predsjednica Udruženja Tijana Kovačević rekla je da planiraju i organizaciju radionice za službenike Komunalne policije Novi, kao i edukativnu kampanju.

„Ove aktivnosti smo pokrenuli sa željom da ojačamo kapacitete Komunalne policije u oblasti zaštite životinja i doprinesemo povećanju stepena poštovanja zakonskih normi na lokalnom nivou. Narednog mjeseca planiramo da organizujemo radionicu u Herceg-Novom, kao što smo već imali u Nikšiću, na temu upoznavanja sa krovnim zakonima i odlukama koje se tiču ​​zaštite dobrobiti, identifikacije i držanja životinja“, rekao je Kovačević.

Kako je objasnila, čitač je doniran uz podršku međunarodne organizacije “Mreža za životinje”. Krajnji cilj akcije „Čitalac“ je da u svakoj lokalnoj samoupravi postoji funkcionalan sistem, a to znači saradnja sa komunalnom policijom i inspekcijom, udruženjima građana koja se bave zaštitom životinja, kao i veterinarskom inspekcijom kao krovnim nadzornim organom. u oblasti zaštite i dobrobiti kućnih ljubimaca.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije