9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji CG: Ukinuti sve mjere i ograničenja oko poslovanja u ugostiteljstvu

Turizam ljeto 2020.- foto Boka News

Ugostitelji Crne Gore i naši članovi od pocetka epidemije diskriminisani su kako po pitanju mjera, tako i vakcinacije, kaže se u saopštenju Udruženja ugostitelja CG:

“Jedino zaposleni u ugostiteljstvu su bili primorani da se vakicnisu, kako bi mogli da rade i zarade za život, iako vakcina nije bila obavezna ni za zaposlene u zdravstvu, prosvjeti, ali ni za premijera i clanove Vlade, poslanika. Ponasanje donosilaca odluka nam daje za pravo da preispitamo granice našeg strpljenja. Svjedoci smo da predstavnici Vlade i parlamenta u gradovima sirom zemlje orgaznizuju proteste, cime se krse mjere zabrane masovnih okupljanja. Ne treba posebno isticati koliko su ovakva okupljanja opasna po javno zdravlje.

Možda bi i ugostitelji trebalo da izađu na ulice i započnu štrajk protiv diskriminacije kojoj smo izloženi skoro dvije godine dok predstavnici Vlade krse sopstvene mjere.

Zato pitamo Vladu i Ministarstvo zdravlja Da li će se takvi vaši potezi odraziti na nove mjere prema ugostiteljima?

Nove mjere koje ce biti posljedica vaseg neodgovornog ponasanja necemo prihvati, jer ne zelimo da ispastamo zbog vas koji treba da budete primijer svima.

Zahtijevamo da se bez odlaganja, ukinu sve mjere i ogranicenja oko poslovanja u ugostiteljstvu kako bismo mogli realizovati program “Evropa sad”, a to ćemo moći samo ukoliko budemo oslobodjeni svih prepreka u poslovanju, odnosno ukidanjem mjera protiv koronavirusa.

Utiska smo da su ljudi postali svjesniji posljedica koronavirusa tako da se stvorila i navika lične brige i zaštite, i da je samim tim nivo odgovornosti u drustvu porastao u prosloj godini tako da mjere vise nisu potrebne u ugostiteljstvu.

Na ovaj način takođe želimo pružiti i podršku izvodjacima muzike kako bi bez ogranicenja realizovali svoje Ustavom zagarantovano pravo na rad.

Ističemo da ovaj zahtjev nije političke prirode nego ogromna želja da radimo kako bi svojim porodicama i porodicama nasih zaposlenih obezbijedili egzistenciju” – kaže se u saopštenju.

Najčitanije