7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji Hrvatske osuđuju restorane koji poslužuju prstace…

Prstaci buzara

Koordinacija ugostitelja Hrvatske najstrože osuđuje praksu pojedinih ugostitelja da na svojim menijima kriomice gostima nude prstace, unatoč tome što je to najstrože zabranjeno zakonom.

Taj je zakon donesen s jako dobrim razlogom, a izlov prstaca za posljedicu ima nedopustivo ekološko uništenje obale Jadrana. Tražimo da se vlasnike takvih ugostiteljskih objekata kazni sukladno važećem zakonu te da inspekcije i ostale nadležne službe temeljito provjere o kojim se sve objektima radi, ističu ugostitelji u svojem priopćenju.

Koordinacija pozdravlja nastojanje medija u razotkrivanju činjenice da neki ugostitelji i dalje poslužuju prstace pri čemu očito uživaju određeni stupanj zaštite državnih institucija. “Takva praksa baca ružno svijetlo na čitavu ugostiteljsku struku u kojoj većina poštuje zakone i doista se trudi opstati na tržištu unatoč do sada teškim uvjetima za bavljenje ugostiteljstvom” naglašavaju iz Koordinacije ugostitelja Hrvatske te dodaju kako Država treba osigurati ravnopravnu tržišnu utakmicu i najstrože kazniti one ugostitelje koji krše zakone usred Zagreba, pritom ne mareći za jadransku obalu koja zbog izlova prstaca trpi nesagledive posljedice.

Na tržištu prosperirati i opstajati trebaju najmarljiviji radnici i najpošteniji ugostitelji, a ne lovci u mutnom koji ne prežu ni od čega, istakuo je u ime Koordinacije ugostitelja Hrvatske izjavio je Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Primorsko-goranske županije te dodao: „Tražimo da država uređuje poslovanje u ugostiteljstvu, jedino što želimo je da nam da realni zakonodavni i porezni okvir unutar kojeg ćemo moći poslovati i opstajati na tržištu. Smatram da se bavimo za Hrvatsku izuzetno korisnom djelatnošću, ali isto tako ne mislim da smo iznad zakona. Posluživanje prstaca u nekim restoranima smatram sramotnim i kao čovjek i kao ugostitelj te tražim da se ono najstrože kazni. Neprihvatljivo je uništenje jedine obale koju imamo radi profita pojedinaca. Dugoročno nam na taj način svima režu granu na kojoj sjedimo“

CIjeli priču je pokrenuo portal Index.hr nakon razotkrivanja restorna koji poslužuju prstace, iako je to strogo zakonom zabranjeno. Zadnja dva restorana koji u poudi imaju prstace, a koje je otkrio Index.hr su zagrebački restoran Bonaca i Laganini.

Više o temi i inicijtivi portala Index.hr pogledajte OVDJE

Najčitanije