12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji Tivta: Organizacija dočeka Nove godine treba da počne ranije

Zimska bajka u Tivtu kućice – foto Boka News

Na 13. zasjedanju Skupštine opštine Tivat  vodila se diskusija o organizaciji dočeka Nove godine i učešća ugostitelja koji su ranijih godina sa svojim kućicama obogatili, oplemenili i upotpunili program.

Iznijete su mnoge netačne informacije i zato želimo informisati širu javnost o našem stavu u cijeloj priči. Iznenađeni smo i zatečeni trenutnom situacijom i stavom Opštine Tivat prema ugostiteljima koji imaju svoje kućice, jer smo o istoj, obavješteni putem medija, poručuju iz Udruženja ugostitelja Tivat.

Prije svega mi smo bili inicijatori i organizatori kućica na Pinama (prvi u Crnoj Gori) i  cijele manifestacije uz podršku Opštine Tivat, Turističke organizacije, Komunalnog preduzeća , Vodovoda, Elektrodistribucije i Morskog dobra. I to je bila gradska priča u kojoj smo ušli bez interesa.

Da bi se organizovala jedna takva manifestacija, Radni tim je formiran na proljeće. Odluke o izboru izvođača, donosile su se na osnovu finansijske  mogućnosti Opštine Tivat i TOT-a za 31.12 i 01.,02.01 svake godine. Za ostale dane su se  postarali ugostitelji sa svojim sponzorima da upotpune program. Samim tim naša organizacija je bila za više dana , što je podrazumjevalo ne samo finansiranje izvođeča, nego i njihov doček, smještaj  i putne troškove. Uz to smo se postarali da nam kućice budu ukrašene i opremljene kako bi našem gradu doprinijeli dali puni doprinos za lijep izgled, a našim gostima za dobar ugođaj. Organizovali smo i humanitarne akcije, što dokazuje koliko smo se angažovali van naše primarne djelatnosti.

Imali smo izuzetnu saradnju sa gradonačelnikom jer smo pretprošle godine dogovorili manifestaciju od Božića do Božića sa izuzetnim muzičkim programom, ali zbog Odluke Ministarstva zdravlja, kompletan program je morao biti otkazan, sa čim su bili saglasni i ugostitelji i gradonačelnik.

Tivat – Pine – Božić – foto Boka News

Razlog ne izlaska prošle godine su višestruki, kao prvo i osnovno sa organizacijom se krenulo veoma kasno, tj u oktobru. Da bi smo mi iznijeli naše kućice, iz godine u godinu, mi smo morali pripremiti kompletnu dokumentaciju kao privremeni ugostiteljski objekat, što iziskuje između ostalog i Sanitarnu saglasnot od Instituta za hranu, i to pojedinačno za svaki objekat, što za ovo kratko vrijeme uz ostalu dokumentaciju nije bilo moguće pribaviti. Uz to bio je dogovor sa Opštinom da oni obezbjede binu i ozvučenie za sve  dane  od Božića do Božica, koje je na kraju izostalo, zbog velikog poskupljenja u odnosu na predhode godine i na kraju se program pripremio za tri dana na koje mi nismo mogli odgovoriti. Nakon čega smo se složili, organizacija treba da počne ranije, kako bi se izvođači i kompletan program dogovorio tokom ljeta i kako bi Nova godina bila organizovana na zavidnom nivou.

Ukratko, mi smo ovom projektu od prvog dana pristupili vrlo odgovorno, temeljno, savjesno i profesionalno, zato je svaka godina našeg učešća bila uspješna, sa svih strana pohvaljena i od gostiju prihvaćena, ali ove godine dogovora nije bilo, jer nas na dogovor niko nije ni pozvao, poručuju iz Udruženja ugostitelja i vlasnici kućica.

Najčitanije