30 C
Kotor

Slušaj online radio

Uhapšen Podgoričanin: U Donjoj Lastvi pokušao da ubije dvije osobe?

Policija Tivat – foto Boka News

Iz Uprave policije kazali su da je K.Đ. nekoliko puta stiskao obarač, međutim pištolj nije opalioPodgoričanin Kokan Đuričković (49) uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije dvije osobe osobe 31. decembra u Donjoj Lastvi.

Njemu se, saopšteno je iz Uprave policije, na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, na štetu dva lica.

“Naime, 31. decembra 2023. godine oko 14:30 časova dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat obaviještena je od strane službenika komunalne policije Opštine Tivat da je u mjestu Donja Lastva, u blizini jednog ugostiteljskog objekta jedno lice pokušalo upotrijebiti vatreno oružje. Tačnije, tada nepoznato lice je nakon kraće rasprave sa dva oštećena lica otišlo do kuće u navedeno mjesto, zatim se vratilo i uperilo pistolj u pravcu oštećenih, pritiskajući nekoliko puta obarač, međutim nije došlo do opaljenja metka”, piše u saopštenju policije.

K.Đ. je prijetio pištoljem marke Beretta kalibra 7.65 mm sa okvirom i sedam komada municije, te jednim komadom municije u cijevi oružja.

“Policijski službenici tivatske policije su preduzeli intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovoga događaja u saradnji i po nalozima Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Identifikovano je lice za koje se sumnja da je akter događaja K.Đ. (49) iz Podgorice, sa prebivalištem u Tivtu i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”.

Najčitanije