17 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulaskom u polufinale Lige šampiona Evrope BK “Maini” iz Budve piše istoriju boćarskog sporta Crne Gore

Hrabro i sa srećom u Poreču, 18. do 20. novembra



Članove ekipe Boćarskoga kluba “Maini” iz Budve, koji su pobjedom nad BK “Istra” u Poreču izborili plasman na završni turnir Lige šampiona Evrope i time postigli istorijski uspjeh za klub, ali i za Crnu Goru, juče su u njihovoj “matičnoj luci” dočekali navijači, prijatelji i članovi porodica, dijeleći sa njima sreću i radost uspjeha. Ovo je za sportiste velika motivacija da daju svoj maksimum i u polufinalu, koje će biti održano od 18. do 20. novembra u Poreču.

Kao prošlogodišnji prvaci države ostvarili su pravo da se takmiče na međunarodnoj sceni i igraju kvalifikacije za Ligu šampiona Evrope u Bosni i Hercegovini. Protivnici su im  bili prvak Srbije i prvak BiH. Prošli su u osminu finala Lige šampiona. Za protivnika su izvukli BK Ilirska Bistrica koja je vicešampion Slovenije i u dvomeču pokazali bolju formu i kvalitet i plasirali se korak dalje. U četvrtfinalu su izvukli BK Istra Poreč, prvaka Hrvatske, koji je zahvaljujući svojoj formi i organizacionim sposobnostima dobila povjerenje Evropske boćarske federacije za organizaciju četvrtfinala turnira u Poreču.

-Zahvaljujući našem velikom sportskom srcu i odličnoj igri prikazanoj u dvomeču sa Istrom izborili smo plasman na završni turnir Lige šampiona Evrope i samim tim postigli istorijski uspjeh za naš klub i za klubove koji dolaze iz Crne Gore i još jednom dokazali da smo mi itekako klub za poštovanje i da nas ne treba otpisivati u startu. Pored naše ekipe među 4 najbolja evropska kluba pojavili su se Trata iz Slovenije, BRB Ivrea i La Perosina iz Italije. Ove 4 ekipe će sa tribina ili kraj malih ekrena pratiti klubovi i igrači koji sa svojim budžetima i kvalitetom prevazilaze sve naše domete. Pišemo istoriju crnogorskog i klupskog boćanja, sporta koji se zahvaljujući medijima sve više pominje i širi se pozitvina priča sa naših malih terena. Još uvjek sanjamo ovaj sportski san i nadamo se da ćemo možda ići još jednu stepenicu dalje i plasirati se u finale lige šampiona Evrope, poručuje Mirko Božović, predsjednik Izvršnog odbora Kluba….

BK Maini – Budva

Boćarski klub „Maini“ je nosilac boćarskog sporta u Budvi, ali i u Crnoj Gori. Boćarski klub Maini ima stabilan igrački kadar koji je sastavljen od stalnih i privremenih reprezentativaca koji na evropskim i svjetskim prvenstvima predstavljaju Crnu Goru, tako i reprezentativaca Srbije, Hrvatske, Slovenije, Turske. Osvojio je sedam titula prvaka države, osam titula Kupa Crne Gore i dva Evro kupa.

 Boćarski klub “Maini” podržavaju Opština Budva, Hotelska grupa Budvanska Rivijera, agencija Budva travel, Crnogorski Bućarski Savez (Adriatic Bocce Confederation), a medijski sponzor je Radio Televizija Budva.

Slavlje i suze

“…Trener Ranković je sastavio 3 pucača i tri valjača tako da svako ima svoju ulogu od najiskusnijih do onih sa najvećom petljom koja definitivno treba u ovom sportu.

BK Maini – Budva

Penal rulet je veliku radost donio našim momcima. Tresla se ruka i nama i domaćinima ali opet preovladalo je ono nešto. Moramo da istaknemo našeg Stefana Anđušića koji je pogodio bulo za 3-2 i čekao se promašaj domaćina. Slavlje je moglo da počne. Suze sreće kod svakog momka pokazali su tok cijele sezone. Nismo mi profesionalci i sve je ovo rano počelo za nas. Sezona od februara i predkvalifikacija u ligi šampiona i dolazimo do onoga o čemu smo samo maštali FINAL 4.

Da li ima kraja? Sigurno nema…. apetiti su porasli, čvrsto smo na zemlji ali sigurno 18,19 novembar u Poreč idemo bez bijele zastave.

Ime Maini i grad Budva, naša Crna Gora našla se među velikanima u ovom sportu. Prvi put final 4 bez Francuza‚ a domaćin i organizator bez domaćina.

Zvuči nevjerovatno ali to je sport, a ovi momci su vjerovali, VJERUJEMO I DALJE. Sreća prati hrabre a mi smo juče pokazali da to jesmo”, poručili su timski na svom fejsbuk profilu.

/M.D.P./

Najčitanije