20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulazimo u parnerstvo s Bechtelom: “Jadransko-jonski auto-put strateški cilj Vlade”

Jadransko jonski put

Izgradnja Jadransko-jonskog auto-puta jedan je od strateških projekata Vlade Crne Gore, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, tokom sastanka sa generalnim menadžerom kompanije Bechtel Endrjuom Patersonom, a povodom strateške saradnje naše zemlje s tom kompanijom.

“Izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je jedan od strateških projekata Vlade Crne Gore i nastojimo da ubrzanim koracima uđemo u realizaciju tog projekta”, saopštio je Spajić.

“Studija i izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je prvi projekat, kao prvi primjer infrastrukture izgrađene po svim EU i NATO standardima. U narednim sedmicama, premijer Zdravko Krivokapić i izvršni direktor Bechtela potpisaće Memorandum o razumijevanju, kojim će započeti formalizacija svih dogovora i specificirati planirane investicije” najavio je ministar.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će upravljati dijalogom kroz strukturni i finansijski dio, dok će, kako je saopšteno, ostala ministarstva voditi projekte iz sektorske perspektive, prenio je portal RTCG.

Na sastanku je dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo u razvijanju putne, željezničke, avijacijske, lučke, poljoprivredne, prosvjetne i odbrambene infrastrukture.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije