11 C
Kotor

Slušaj online radio

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore osudila napad na Popadića

ULES logo

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore najoštrije je osudila napad na potpredsjednika Upravnog odbora ovog udruženja i direktora Radio Tivta, Dragana Popadića.

Popadić, jedan od osnivača ULES CG, dugogodišnji član UO i direktor lokalnog javnog emitera u Tivtu, ugledni novinar i publicista, danas je policiji prijavio da ga je sugrađanin napao zbog navodnog izvještavanja medijske kuće na čijem je čelu.

“Apelujemo na nadležne organe da ispitaju navode i zaštite slobodu informisanja i integritet novinara i novinarske profesije, i očekujemo da će adekvatno reagovati. Nedopustivo je da se novinari presreću po ulicama i da im se prijeti po bilo kom osnovu. Zbog toga, kao i u svim sličnim ili još ozbiljnijim situacijama koje su se dešavale u Crnoj Gori, stajemo u odbranu profesije i slobode medija. Posebno napominjemo da ovo nije prvi put da se vrši pritisak na članove našeg udruženja, direktore i novinare, bilo verbalne prirode ili putem saopštenja i plasiranja dezinformacija”- stoji u saopštenju ULES-a kojeg potpisuje predsjednik UO Dragić Rabrenović.

Iz ULES- su najavili da će, obzirom da je Popadić kao predstavnik ULES CG član radne grupe za izradu Zakona o elektronskim medijima, predložiti da se u ovaj akt “uvrste članovi koji će garantovati zaštitu novinarske profesije i ličnosti, kao što godinama zahtjevamo i zaštitu građana od zloupotrebe medija u različite svrhe.”

Izvor:S.L

Najčitanije