31.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprava policije: Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Pine – foto Radio Tivat

Policijski službenici su u odnosu na incidente koji su se dogodili prije, prilikom odigravanja ili nakon fudbalskih utakmica u Podgorici, Tivtu, Kotoru i Nikšiću identifikovali više vinovnika tih događaja i prcesuirali ukupno 33 osobe.

Naime, povodom događaja od 14. aprila u Tivtu, kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su u saradnji sa nadležnim tužilastvom u Kotoru i policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, izvršili identifikaciju i procesuiranje više osoba.

“Đ.L., K.S. i P.S. iz Nikšića, kao i D.M. iz Tivta protiv kojih su podnesene prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, od kojih je P.S. i uhapšen po Zakonu o prekršajima. Protiv T.G. i K.N. iz Nikšića podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nakon čega su imenovani istoga dana uhapšeni”, navodi policija.

Takođe, policijski službenici su protiv šest osoba iz Nikšića, N.S., G.V., Đ.N., Đ.R., K.N. i T.L. podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

“U saradnji sa nadležnim tužilaštvom policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji ostalih lica koji su učestvovali u ovim događajima”, navodi policija.

Kada je riječ o incidentu koji se dogodio u Podgorici 27. aprila, a u kojem su učestvovali navijači prilikom odigravanja utakmice između FK „Budućnost“ iz Podgorice i FK „Sutjeska“ iz Nikšića, policijski službenici procesuirali su 14 osoba – J.B., Š.R., A.S., M.Š., M.K., S.S., M.R., T.P., Đ.P., S.M., O.O., K.Đ., O.P. i Lj.V., zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

“Zbog događaja koji se desio nakon fudbalske utakmice u Podgorici policijski službenici će nastaviti da preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji ostalih lica koji su učestvovali u ovim događajima”, navodi policija.

Osim toga, u odnosu na incident koji se dogodio u Kotoru 24. aprila prilikom odigravanja fudbalske utakmice između FK „Bokelj“ iz Kotora i FK „Kom“ iz Podgorice, policijski službenici odjeljenja bezbjednosti Kotor su u saradnji sa policijskim službenicima drugih organizacionih jedinica, prikupili obavještenja od sedam osoba, dok su u toku dalje mjere i radnje u cilju prikupljanja obavještenja od ostalih lica i rasvjetljavanja cjelokupnog događaja, te procesuiranja odgovornih lica u skladu sa zakonom.

Takođe, juče je u Nikšiću odigrana fudbalska utakmica između FK „Sutjeska“ iz Nikšića i FK „Petrovac“ iz Petrovca, kada je došlo do neovlašćenog ulaska u teren jednog broja navijača FK „Sutjeska“, a čije je obezbjeđenje vršila zaštitarska služba koju je angažovao organizator, o čemu je obaviješteno Odjeljenje bezbjednosti Nikšić, čiji su službenici vršili obilazak lokacije na kojoj se odigravala utakmica, u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira.

“Prilikom neovlašćenog ulaska u teren od strane dijela grupe navijača FK „Sutjeska“, policijski službenici spriječili su fizički sukob istih sa sudijom utakmice. Sedam lica – R.Đ., N.Đ., S.K., A.R., S.N. i V.G. su uhapšeni zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, dok su u toku dalje mjere i radnje u cilju prikupljanja obavještenja od ostalih lica i rasvjetljavanja cjelokupnog događaja”, navodi policija.

U cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti odgovornog lica FK „Sutjeska“, zbog nedovoljnog sprovođenja mjera za nesmetano i bezbjedno održavanje sportske priredbe i nepreduzimanja mjera kojim se sprečava izbijanje nasilja i nedoličnog ponašanja gledaoca, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje.

Najčitanije