26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uređenja novskih skala – počeli radovi na rekonstrukciji Stepeništa Danice Tomašević

uređenje novskih skala

Radnici firme „Niveda“ počeli su danas sa radovima na rekonstrukciji Stepeništa Danice Tomašević. Radovi će se izvoditi etapno, a po potrebi će biti uključena i opštinska komunalna preduzeća.

Stepenište će biti popločano kamenom, a biće uređena i rasvjeta i postavljen mobilijar. Prvo se rade grubi radovi i svako komunalno preduzeće će biti angažovano po potrebi iz svojih nadležnosti.

Posjetićemo da je Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, uz ovo stepenište, uradila i projekat rekonstrukcije Stepeništa Jova Dabovića, čime je početkom marta ove godine završen prvi u nizu projekata uređenja novskih skala. Na tom stepeništu su postavljeni rukohvati, koji su bili zahtjev starijih sugrađana radi bezbjednosti, a korišten je i domaći, đurički kamen, koji se po boji i obliku uklopio sa kamenom u nastavku stepeništa.

Radovi na postavljanju 33 stuba javne rasvjete na Njivičkom putu
HN

Na trasi Njivičkog puta, od Karaule (Igalo) do skretanja za Njivice, kompanija Mtel izvodi radove na postavljanju 33 stuba javne rasvjete. Investitor projekta javnog osvjetljenja saobraćajnice je Opština Herceg Novi.

Podsjetićemo i da je završena prva faza radova na projektu proširenja puta prema Žvinjama, koji Opština Herceg Novi sprovodi u saradnji sa mještanima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava za proširenje ove dionice. Naredna faza radova uslijediće tokom narednih dana.

Najčitanije