7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro potpisivanje ugovora za gradnju stanova zdravstvenih radnika u Kotoru i Podgorici

Kotor – foto Roko Stjepčević Boka News

U narednih deset dana potpisaće se ugovor sa izvođačima koji će graditi zgradu za zaposlene u zdravstvu u Kotoru i Podgorici, najavila je za Portal CdM v.d. direktorice Stambene zadruge zadravstvenih radnika Maja Radišević.

“Imali smo dva javna poziva i na oba javna poziva imamo ponudu jednog ponuđača sa kojim ćemo u narednom periodu ući u drugi krug pregovaranja shodno zaključcima Komisije i odluci Upravnog odbora nebi li dobili što povoljniju cijenu za izgradnju”, kazala je Radišević.

Prema njenim riječima, skok cijena građevinskog materijala nakon koronavirusa je uticao da cijena bude znatno veća u odnosu na cijenu stanova u zgradi koja je prije pet godina građena na Tuškom putu ali će, ona biti 30 do 40 odsto niža od tržišne.

“Izvođač još nije izabran ali vjerovatno će u narednih desetak dana kroz pregovarački postupak doći do izvođača radova”, naglasila je Radišević i dodala da će zgrada u Zagoriču imati 209 stanova.

Ona ističe da su došli do podataka da se na toj katastarskoj parceli može napraviti 250 stambenih jedinica”. Najavila je da će Stambena zadruga tokom sljedeće sedmice pokušati da organizuje sastanak sa glavnim državnim arhitektom ne bi li dobili saglasnost za povećanje broja stambneih jedinica.

“Za izgradnju zgrade u Pljevljima nije bilo zainteresovanih izvođača pa ćemo u narednom periodu korigovati svoje zahtjeve. Postignut je dogovor i o gradnji stanova u Pljevljima i Kotoru. Naglašavam da će se prvi put u istoriji graditi stanovi za zdravstvene radnike/saradnike u Pljevljima”, kazala je Radišević i podsjetila da se i u Kotoru na prvom javnom pozivu javio ponuđač.

Taj ponuđač, je napominje ona, dao dosta korektnu cijenu s obzirom na trenutne tržišne cijene nekretnina.

“Pregovori sa ponuđačem su zakazani za početak sljedeće sedmice. Vjerujem da ćemo i tu postići dogovor u narednih desetak dana i da će se to finalizovati ugovorom, kako za Kotor tako i za Podgoricu”, rekla je Radišević i dodala da zainteresovanih izvođača radova za gradnju zgrade u Pljevljima nije bilo.

Prema njenim riječima stav Komisije i Upravnog odbora Stabene zadruge zdravstvenih radnika “Zdravstvo” je da se kriterijumi koriguju kako bi se javio možda manji lokalni izvođač, ko god odgovori zahtjevima.

Izvor:CdM

Najčitanije