16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješna takmičarska 2023. godina za Judo klub Tivat

Judo klub Tivat

Džudo klub Tivat sinoć je obilježio kraj takmičarske sezone 2023 godine.

“Imali smo i više nego uspješnu sezonu. Odlični smo bili na turnirima u Crnoj Gori i u regionu. Treneri u klubu su ponosni i veoma zadovoljni rezultatima.

Najveći uspjeh je veliki broj djece koja treniraju kod nas, i koje zajednički sa roditeljima gradimo da budu dobri i uspješni ljudi našeg društva. Rezultati, medalje i pehari dolaze kao proizvod sveukupnog zajedničkog rada sa našom djecom.

Na takmičenjima u 2023 godini osvojili smo sve ukupno 181 medalju, 63 zlatne, 57 srebrnih, 61 bronzanu.

Judo klub Tivat

Imamo i pehar za sve ukupni plasman -2mjesto.

3 pehara za uzrasni plasman, 10 pehara za najbolje takmičare. Imamo 5 državnih prvaka, 2 vicešampiona, i 3 treća mjesta sa državnih prvenstava.

Interesovanje za džudo u Tivtu veoma je izraženo. Radimo u tri grupe, sa ukupno 100 djece. Džudo je pravi sport za dječake i djevojčice. UNICEF ga je proglasio najboljim sportom za razvoj djece. Djeca uče da budu tolerantna, strpljiva, nenasilna, i ako je ovo borilački sport. Najmlađi kroz igru nauče sve ono što im kasnije bude korisno ne samo za Judo, već i za svaki drugi sport kojim se u budućnosti počnu baviti. Djeca budu spretnija, okretnija, “stabilnija” na noge, i sve ono što krasi ovaj lijepi sport koji nam dolazi iz zemlje izlazećeg sunca, Japana.

Nakon zimskog raspusta nastavljamo sa treninzima na istoj adresi u sportskoj dvorani Župa” – poruuju iz kluba.

Judo klub Tivat

Ovom prilikom uručena je zahvalnica za podršku i pomoć u radu tokom cijele godine našem Radio Tivtu, koju je preuzela Tamara Vučinović, direktorica Radio Tivta.

Najčitanije