16 C
Kotor

Slušaj online radio

„Veče Dragoljuba Đuričića“ 21. juna u Paviljonu Gradske muzike

Dragoljub Đuričić – Dragomir Karlo Đorđević foto OHN

Povodom 21.juna, Svjetskog dana muzike i u godini kada Gradska muzika Herceg Novog proslavlja 135 godina postojanja, najstarije društvo grada i Opština Herceg Novi će u Paviljonu Gradske muzike, sa početkom u 20 sati upriličiti „Veče Dragoljuba Đuričića“.

Omaž velikom umjetniku raskošnog talenta, koji je Herceg Novi i Crnu Goru, pronio kao „lavinu“ širom svijeta, kojim još odzvanja njegova „jeka“ i svijet doveo u Herceg Novi i Crnu Goru, zamišljen je kroz dva segmenta.

Posjetioci će imati priliku da vide izložbu likovnih radova Dragoljuba Đuričića, koju će činiti 10 njegovih djela iz porodične kolekcije. Izložbu će otvoriti ugledni džez muzičar, Dragomir Karlo Đorđević, Dragoljubov, kako je veliki umjetnik zabilježio „prijatelj iz ranog djetinjstva, sa kojim sam ušao u čarobni svijet muzike“.

U muzičkom dijelu programa nastupuće Nikolina Nika Kovačević, dirigent, vokalni solista i dugogodišnja saradnica Dragoljuba Đuričića, VIS Kaldana i vokalna grupa odsjeka za solo pjevanje, klasa Jovane Ražnatović, Muzičke škole u Herceg Novom.

Organizaciju ovog događaja potpisuju Gradska muzika i Ksenija Matović, koordinatorka kulturnih programa u Paviljonu Gradske muzike, a podršku manifestaciji dali su Opština Herceg Novi, JUK Herceg Fest, Turistička organizacija, kao i prijatelji manifestacije, Gradska kafana i Aleksandar Saša Petković.

„Veče Dragoljuba Đuričića“ biće upriličeno u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

Izložba slika biće na raspolaganju posjetiocima do 1.jula, svakog radnog dana od 18 do 21 sati.

Najčitanije