26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Verige 65 ne rade…

Foto – Verige 65

Objekat na Verigama na Turskom rtu u kotorskoj opštini ne radi, a predsjednik opštine, Vladimir Jokić rekao je Televiziji Crne Gore da je stopirano izdavanje dozvole i da bi svako drugo djelovanje moralo da bude kažnjeno.

Eksluzivni objekat na Turskom rtu koji se na društvenim mrežama danima reklamira kao Verige 65 otvoren prije nekoliko dana uz prisustvo kako su mediji naveli Mila Đukanovića i dalje ne radi.

Ovaj objekat koji su pratile mnoge kontroverze ima problema sa radnom dozvolom.

Foto – Verige 65

Danas je istekao rok u kojem je opština bila u obavezi da izda radnu dozvolu, odgovora nema pa Verige 65 ne rade.

“Osim iz sredstava javnog informisanja nijesmo imali drugu zvaničnu informaciju da lokal Verige 65 obustavio svoj rad. Međutim, ono što mogu da kažem umjesto da je opština Kotor donijela rješenje o prekidu postupka izdavanjem dozvola za rad u tom objeku pa i očekujemo da objekat ne može da započne sa svojim radom sve dok ne dobije takvu dozvolu”, kazao je predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić., za RTCG.

Foto – Verige 65

Objekat je spreman. Parking pun radoznalih prolaznika.

Foto Verige 65

Gradnja na Turskom rtu je u fokusu javnosti odavno, formalno privremeni objekat. Ne liči na to mada planeri tvrde da se konstrukcija na vidikovcu prema peraškim otocima može demontirati.

Foto – Verige 65

Tu je izgrađen restoran Vidikovac suvernirnica. Sa tim su se saglasili u Upravi za zaštitu kulturnih dobara gdje su uz dozvolu dali mišljenje da ovaj objekat kultiviše prostor na Turskom rtu.

Foto Verige 65

Sporni objekat navodi se kao jedan od najubjedljivih razloga zbog čega je UNESCO upozorio odgovorne u Kotoru da će ih ukoliko nastave neodgovornom gradnjom skinuti sa liste zaštićenih područja.

 

Najčitanije