20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO: Posada MSC-ovog broda spasila izgubljenu veslačicu

portuguese-air-force-msc-reef-rescue

U čudesnom spašavanju u nedjelju, posada kontejnerskog broda spasila je mladu veslačicu na dasci koju je vjetar otpuhao daleko od obale Portugala.

Erica Vicente, 17-godišnja portugalka iz Setubala vježbala je s daskama za veslanje nedaleko od plaže u Vila Real de Santo Antonio, Portugal, u subotu navečer kada se zatekla u nevolji. Oko 20 sati jaki vjetar ju je otpuhao s plaže i nije se mogla vratiti natrag. Nestala je preko noći, a portugalske i španjolske vlasti pokrenule su potragu. Dva portugalska SAR zrakoplova poslana su u potragu, a vlasti su pomorcima poslale obavijesti kako bi ih savjetovale da budu oprezni ako opaze zalutalu veslačicu na moru.

U nedjelju oko 17:30 sati, kontejnerski brod MSC-a Reef, čekao je svoj red za ulazak u luku Tangier, Maroko, kada je posada uočila mladu Vincente u moru. Bila je na moru na dasci 20 sati, patila je od pothlađenosti i teških opeklina od sunca, ali je preživjela – 25 nautičkih milja udaljena od plaže s koje ju je vjetar otpuhao, prenosi The Maritime Executive.

“Mlada žena bila je teško pothlađena i zatražena je potpora portugalskog ratnog zrakoplova kako bi je mogli prevesti u zračnu luku Faro.” – navedeno je u priopćenju Portuguese National Maritime Authority.

Helikopter za spašavanje stigao je do MSC Reef te spustio nosiljku za podizanje Vincente s broda. Do dolaska u bolnicu, djevojka se oporavila od pothađenosti.

Najčitanije