24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vodički ribari ulovili preko 16 kilograma liganja na natjecanju Malog porta

lignje

Vodički ribari i lignjolovci iz ŠRK Mali porat sudjelovali su na 11. klupskom natjecanju u lovu na lignje i ulovili preko 16 kilograma liganja.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa, a osim samog lova na lignje smisao ovog tradicionalnog natjecanja je i odmor, opuštanje, ali nadasve druženje svih dobnih uzrasta, pa je tako na natjecanju uz pratnju starije osobe sudjelovao i devetogodišnji Roko Crljenak koji je ujedno dobio i priznanje za najmlađeg natjecatelja.

Start natjecanja i polazak u ribolovnu zonu bio je kao i obično u 13 sati ispred stare škole. U večernjim satima nakon vaganja ulova slijedilo je proglašenje pobjednika, večera i veselo druženje u prostorijama MK Okit.

Prvo mjesto osvojili su Kristijan Barbin i Milan Palavra, drugo mjesto zauzeli su Marko Bareša i Grgo Friganović, a na trećem mjestu završili su Gracija Juričev Špirica i Tomislav Tarle.

Pehar za najveću lignju osvojio je Tomislav Tarle čija je lignja težila 0,936 kilograma.

– Čestitamo svim članovima kluba na sportskom ponašanju. Zahvala ide i članovima MK Okit, sponzorima WASI-u, Ribolovnom centru Pangea, sucu Tonću Luketi, predsjedniku ribolovnog saveza Šibensko-kninske županije te svima drugima koji su pridonijeli da ovo natjecanje protekne na ovako visokom nivou – kazali su iz upravnog odbora ŠRK-a Mali porat Vodice za Infovodice.

Najčitanije