16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Volonteri azila za pse na Dizdarici osmislili novogodišnji kalendar od čije će се prodaje namaći novac za zbrinjavanje pasa

Jedan od pasa iz azila na kalendaru – foto K. Matović

U nedelju 31.decembra premijerna prodaja kalendara na Škveru



Volonteri Azila za pse na Dizdarici – Herceg Novi, u cilju prikupljanja sredstava neophodnih za zbrinjavanje pasa, ove  godine su osmislili kalendar za 2024.godinu. Sav prihod od prodaje kalendara, otići će na neophodne medikamente i poboljšanje uslova života pasa, koji čekaju svoj dom. Cijena kalendara iznosi 8 eura, a prva u nizu akcija prodaje, biće organizovana u nedjelju 31.decembra od 9 do 12 časova na Škveru.  Takođe, kalendari se mogu kupiti “ Kod Jeje”, adventskoj kućici čiji je zakupac Jelena Bajčetić, meštrica ukusnih zalogaja i prijatelj Volontera, čiji je punkt prvi kod objekta Galeb u Igalu.

Volonteri su u pregovorima i sa veterinarskim ambulantama i pet šopovima u kоjima bi se kalendari mogli prodavati.

Pripremu kalendara za štampu i samo štampanje, gratis je omogućilo preduzeće Biro Konto, na čemu su Volonteri beskrajno zahvalni i čime se Biro Konto pridružio velikoj porodici prijatelja Volontera.

Naslovna strana kalendara – foto K. Matovi

Kalendar su riječima i fotografijama ispunili volonteri, na takav način iznova ispisujući nove stranice humanosti.

On sadrži   fotografije pasa iz skloništa, spremnih za  udomljavanje, onih koji su tokom prošle godine udomljeni, ali i kratke, simpatične osvrte o karateristikama svakog od 12  pasa ponaosob. Osim toga, kalendar posjeduje plemenite misli poznatih o životinjama, kao i vakcinalni kalendar.

/K.Matović/

Najčitanije