25 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – bura, stiže jesen

Boka - Bura
Boka – Bura

Posljednja ciklona donijela je osjetno osvježenje i buru na Jadranu, a oborine nisu bile ravnomjerno raspoređene. Ipak, velike vrućine koje su vladale prije nje postale su stvar prošlosti, a velika je vjerojatnost da se vrućine više neće vratiti. Nova sedmica sve će više nalikovati ranoj jeseni. Jesen će i kalendarski početi ove srijede u 10 sati i 20 minuta. Nakon srijede prijeći ćemo u polovinu godine kada je noć duža od dana.

U novoj sedmici znatno će više biti suhih nego kišnih dana. Vjetroviti će biti samo ponedjeljak, uz buru, te srijeda uz jugo, a ostali dani imat će većinom slab vjetar.

Danas u Crnoj Gori biće vjetrovito; u južnim i centralnim krajevima promjenljivo ili pretežno oblačno i uglavnom suvo, a na sjeveru oblačno sa slabom, tokom jutra ponegdje i umjerenom kišom. Krajem dana će sjeverni vjetar oslabiti, na sjeveru zemlje prestaće padavine, a na jugu biće manje oblaka.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 9 do 23, a najviša dnevna od 10 do 27 stepeni.

Metereolozi kažu da će u utorak i srijedu biti malo do umjereno oblačno uz dosta sunčanih inetrvala, a u četvrtak, promjenljivo uz povremeno kišu ili pljusak sa grmljavinom. Što se tiče petka, u južnim i centralnim djelovima zemlje biće pretežno ili djelimično sunčano, a na sjeveru Crne Gore biće nešto više oblaka uz mogućnost kratkotrajne kiše ponegdje.

/Crometeo, HMZCG/

Najčitanije