26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Vrijeme kreativnosti” u Kotoru

Vrijeme kreativnosti

Ministarstvo kulture i medija organizuje 27. i 28. januara prvu Nacionalnu konferenciju o kreativnosti pod nazivom “Vrijeme kreativnosti” u Kotoru.

Konferencija će okupiti kreativce, kreativne preduzetnike i eksperte za kreativnost u kulturi, kreativnim industrijama, kreativnoj ekonomiji, turizmu, obrazovanju i javnim djelatnostima, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, tematizujući kreativnost u društvu kao cjelini, Nacionalna konferencija stvara platformu za dijalog i prepoznavanje kreativnosti kao pokretača razvoja Crne Gore.

“Iako obično povezivana s kulturom, umjetnošću i kreativnim industrijama, kreativnost je pristup rješavanju problema prisutan u svim oblastima rada i života. Centralni je segment u razvoju novih, orginalnih ideja i rješenja koja su neophodna za ukupno poslovanje, turizam, građevinarstvo, industrijski dizajn, nauku, inžinjerstvo, ekonomiju…”, navode u saopštenju.

Panel diskusije, okrugli stolovi, radionica koja će upoznati učesnike sa tehnikama kreativnosti i prezentacije uspješnih kreativnih gradova, kompanija, projekata, i produkata, održaće se u prostorijama Kreativnog haba u Starom zatvoru i crkvi Sv. Duha u Kotoru.

Kompletan tok konferencije prenosiće se posredstvom live streaminga, a prisustvo konferenciji biće moguće samo uz prethodnu registraciju.

Najčitanije