12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Wizz Air uvodi četvrti avion u bazu u Beogradu i otvara nove linije

wizz plane

Wizz Air će sa četvrtim avionom u beogradskoj bazi povećati broj letova i otvoriti pet novih linija do Lisabona, Berlina, Kopenhagena, Milana i Zakintosa


Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i ekološki najodrživija avio-kompanija na svetu, najavljuje dalje širenje poslovanja svoje baze u Beogradu kojoj dodaje avion tipa Airbus A321ceo.

Novi avion omogućava uvođenje pet novih linija kao i veći broj letova na 5 linija iz Beograda. Mesta na novim linijama se već mogu rezervisati preko sajta ili mobilne aplikacije kompanije i već su u prodaji.

Sa četiri leta nedeljno (ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom), Wizz Air će od 31. jula 2023. leteti do Berlina i Kopenhagena, a cena karte u jednom smeru se kreće od 34,99 evra. Od 1. avgusta 2023. počinju letovi do Lisabona, dva puta nedeljno – utorkom i subotom uz cenu karte od 49,99 evra i Zakintosa po ceni od 34,99 evra. Letovi do Bergama (kod Milana) su planirani za 26. septembar sa pet polazaka nedeljno po ceni karte od 24,99 evra.

Sada će Wizz Airova baza u Beogradu imati ukupno četiri aviona. Ovaj potez povećava broj linija iz beogradske baze na 23, uključujući uvođenje letova iz glavnog grada Srbije. Pored toga, dodatni kapacitet Wizz Airu omogućava da poveća broj letova iz baza u Barseloni, Dortmundu, Ajndhovenu, aerodromu Buve u Parizu i Fjumičinu u Rimu.

„Izuzetno nam je drago što proširujemo poslovanje u Beogradu i time potvrđujemo svoju posvećenost srpskom tržištu, na kom smo vodeća ultraniskotarifna avio-kompanija i po broju raspoloživih mesta i po broju putnika. Od jula 2023. godine ćemo imati četiri aviona na beogradskom aerodromu i tako povezati glavni grad Srbije sa brojnim destinacijama. Najnoviji avion u Beogradu nam omogućava da dodatno proširimo svoju tržišnu ponudu i putnicima iz Srbije ponudimo mogućnost da putuju na ukupno 23 linije u 13 zemalja iz Beograda i dodatnih 5 linija u zemlji“, izjavila je Evelin Džekel, direktorka mreže u Wizz Airu.

Najčitanije