34.2 C
Kotor

Slušaj online radio

WizzAir idućeg ljeta kreće s letovima iz Mostara

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Wizz Airom od narednog ljeta će redovno letjeti s mostarskog aerodroma te će hercegovačku regiju zračnim linijama direktno povezati sa evropskim gradovima.

Novi režim rada mostarskog aerodroma koji godinama negativno posluje, s ponosom je najavilo rukovodstvo mostarskog aerodroma, koje je to zagarantovalo i potpisivanjem ugovora.

Aerodrom Mostar je, kako navode, potpisao važan ugovor s WizzAirom, najbrže rastućom evropskom aviokompanijom, koji će omogućiti redovne direktne letove sljedećeg ljeta.

– Ovo će pomoći povezivanju Mostara i cijele regije Hercegovine s poznatim evropskim destinacijama, te podržati rast privrede i turizma naše regije, navode iz rukovodstva mostarskog aerodroma.

Mostarski aerodrom godinama posluje negativno i opstaje zahvaljujući sredstvima koja se slijevaju iz budžeta sa svih nivoa vlasti, te da je su ga negativno ocijenili i revizori finansijskih izvještaja za prošlu godinu.

Mostarskia aerodrom je najmanje prometan u Bosni i Hercegovini, a njegovo poslovanje je oslonjeno na donacije i subvencije koje čine 90 posto od ukupnih prihoda.

WizzAir će ulaskom na mostarski aerodrom zaokružiti prisustvo na sva četiri međunarodna aerodroma u BiH, budući da je odranije prisutan u Tuzli, Sarajevu i Banjoj Luci.

Najčitanije