19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaposleni na projektu Luštica Bay realizovali najveću donaciju krvi u Tivtu

Luštica Bay – Golf

Velikom zajedničkom donacijom krvi zaposlenih iz Luštica Development, The Chedi Hotels i Mamule Island, je sakupljena 51 krvna donatorska jedinica ove dragocjene tečnosti za lokalnu zajednicu Boke Kotorske.

 Luštica Development Holding, u saradnji sa Crvenim krstom Tivat, je organizovala veliku humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi svojih zaposlenih, u združenoj inicijativi tri tima – Luštica Development, The Chedi hotel i Mamule Island – koji zajedno čine dio ove velike kompanije, prisutne u Crnoj Gori gotovo petnaest godina. Na akciji je prikupljena 51 krvna donatorskih jedinica, od 82 dobrovoljaca. S ovom statistikom, na lokalnom nivou, ovo je najveća donacija krvi u Opštini Tivat.

Uz veliku zahvalnost i ponos na sve dobrovoljce naših timova, ističem da praktikujemo korporativnu kulturu koja se temelji na solidarnosti i svijesti o tome kako možemo doprinijeti društvu na tako važnom nivouIzmeđu ostalog, i ovom akcijom, podržavamo Crveni krst Tivat, osiguravajući siguran i lak pristup zalihama krvi, koje svakodnevno spašavaju živote naših sugrađana. Zdravlje i empatija su najveća vrijednost svih članova zajednice, istakla je Olga Radović, direktorka za ljudske resurse kompanije Luštica Development.

Luštica Bay kroz ovaj vid humanitarnog djelovanja želi da potvrdi svoju opredijeljenost pripadanja i podrške lokalnoj zajednici u kojoj živi i razvija se, ujedno nastojeći da stvori okruženje u kome će zaposleni pronaći najbolje uslove za rad i profesionalni razvoj.  U saradnji sa Crvenim krstom i Centrom za transfuziju krvi iz Podgorice – jedinice krvi će biti nadoknađene bolničkom centru u Kotoru, kao krovnoj instituciji u našoj lokalnoj zajednici Boke Kotorske.

„Zadovoljstvo mi je istaći da je ovo do sada najveća donacija krvi u Opštini Tivat, i zahvaljujem se svim humanitarcima na Luštica Bay prjektu. Ova donacija je primjer dobre prakse saradnje crnogorskih i internacionalnih kompanija sa lokalnim institucijama, koje su najbitnije za odvijanje sto boljeg kvaliteta života i svakodnevice. Želim da istaknem da je dobrovoljno davanje krvi jedan od najplemenitijih vidova pomoći koje pojedinac može pružiti svojoj okolini, a u današnje vrijeme puno izazova – empatija nam je svima prijeko potrebna, dodao je Petar Milošević, predsjednik OO Crveni krst Tivat.

Iz kompanija akcentuju da ova korporativno organizovanje davanja krvi postati praksa jednom godišnje, a u kalendaru različitih korporativnih aktivnosti iplanirane su raličite donacije – ne samo finansijske prema lokalnim institucijama, već one u kojima su zaposleni aktivni pojedinci i timovi, i daruju svoje vrijeme, ideje i podršku u različitim segmentima funkcionisanja lokalne zajednice.

Najčitanije