21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Zasadila mimozu i otputovala za Rim

Ana Zambelić Pištalo i Jelena Vukasović sade mimozu – Foto: K.M.

Najuspješnija studentkinja za 2019. godinu iz Herceg Novog Jelena Vukasović otputovala je za Rim, gdje će na Sapienci nastaviti magistarske studije iz biotehnologije u medicini. Ona je prije puta zajedno sa sekretarkom za kulturu i obrazovanje Anom Zambelić Pištalo, zasadila mimozu na rivijeri.

– Namjera Sekretarijata za kulturu i obrazovanje bila je da i kroz ovakav simboličan način, sadnju mimoze jednog od simbola grada, vrednuje i uključi mlade i uspješne Novljane. I moto ovogodišnjeg Praznika mimoze – „Veza koja traje”, neupitno iskazuje stav i želju da mlade Novljane životni putevi, kuda god ih odvedu, vezu sa našim i njihovim gradom nikada ne prekinu – kazala je Zambelić Pištalo.

Prema Jeleninim riječima u feštama i manifestacijama Praznika mimoze učestvuje od malih nogu, a rijetki su oni koje je propustila zbog fakultetskih obaveza i odsustva iz Crne Gore. Herceg Novi joj je, kaže, ukazao veliku čast nagradom za najbolju studentkinju, čime je prepoznat njen rad i trud.

-Voljela bih da se jednog dana vratim u svoj grad i na neki način mu se odužim. Dobila sam priliku da studiram u Rimu i koliko god da je „vječni grad” lijep, Herceg Novi ima dušu. Kada vidim more, Lovćen koji se bijeli i mimozu koja zažuti u februaru, to je neprocjenjivo – kazala je Vukasović.

Zambelić Pištalo je napomenula da su kontaktirali i najbolje studente 2018. i 2020.godine, Ivanu Banićević i Dejana Bulaju da se odazovu pozivu za sadnju mimoze ali su oni bili spriječeni da dođu.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije