12 C
Kotor

Slušaj online radio

Zatvorene 72. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovacke ljetnje igre

U 47 dana, od 10. jula do 25. avgusta, na šesnaest scenskih i ambijentalnih lokacija izvedeno je 76 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Ovogodišnji dobitnici nagrade Orlando, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i muzičkom dijelu programa, su predstava Glava lava i ruska sopranistica Julija Ležnjeva.

Autorski tim i glumački ansambl predstave “Glava lava” nagradu su zaslužili za najbolje dramsko ostvarenje koje je premijernu izvedbu doživjelo 20. avgusta na igralištu pod Minčetom, a Julija Ležnjeva za izvedbu s ansamblom La Voce Strumentale pod vodstvom violinista i dirigenta Dmitryja Sinkovskog te s lutnjistom Lucom Piancom u atrijumu Kneževa dvora 25. jula, kada je izveden probran repertoar sastavljen od djela najistaknutijih opernih skladatelja 18. vijeka.

Dodijeljena je i Grand Prix nagrada “Orlando”, za osobit doprinos ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj ili više festivalskih godina, a dobio ju je Folklorni ansambl Linđo.

Najčitanije