21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Završeni radovi na rekonstrukciji vrtića “Naša radost” na Savini

Vrti’ Savina

Konstrukcioni radovi na rekonstrukciji zgrade vrtića “Naša radost” na Savini završeni su, što je danas obilježeno prigodnim programom.

Tim povodom, prisutnima su se obratili ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Marko Perunović i Željko Uljarević u ime Kfw banke, a programu su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine, Ivan Otović i predstavnici novskih vaspitno-obrazovanih ustanova.  Oni su nakon zvaničnog dijela programa obišli rekonstruisani objekat.

Realizacija ovog projekta je primjer kako se kroz jedinstvenu politiku, sinergiju različitih resora i zajedničke napore Opštine i Vlade daje doprinos izgradnji bolje budućnosti za najmlađe, poručila je ministarka Bratić.

“Ulaganjem u infrastrukturu stvaramo osnov za značajno unaprijeđenje i modernizovanje predškolskog obrazovanja u našoj zemlji, a samim tim i uslove za kvalitetniju i bolju edukaciju naših mališana“, kazala je Bratić, dodavši da je „dječiji osmijeh najveća i najdragocjenija nagrada za uložen trud“. Zahvalivši se svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta, ministarka je poželjela da nova zgrada bude mjesto radosti za niz generacija koje će stasavati u Herceg Novom.

Vrti’ Savina

„Drago mi je da će se djeca družiti i odrastati u ovom lijepom, novom ambijentu. I za njih i za roditelje je najbitnije da će u budućnosti boraviti u kvalitetnom i stabilnom objektu“, rekao je predsjednik Opštine Stevan Katić, podsjetivši da grad na rekonstrukciju vrtića čeka od 2015. godine, kada je utvrđeno da je zbog klizišta objekat oštećen.

Katić je istakao da Opština Herceg Novi ima dobru saradnju sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, u okviru koje je u planu više projekata.

„Svakako jedan od glavnih projekata je izgradnja škole u Igalu, za koju smo predvidjeli lokaciju i očekujemo uskoro da Vlada donese odluku o novim urbanističko-tehničkim uslovima. Takođe smo, poslije više od 40 godina, krenuli u izradu projekta za sanaciju škole u Srbini. Trenutno je u toku tenderski postupak za izradu projekta sanacije tog objekta, a nadam se da ćemo tokom 2022. godine ući u realizaciju izvođenja radova“, kazao je Katić.
„Ovo je već 32 objekat u Crnoj Gori koji otvaramo. Građani Herceg Novog znaju vjerovatno da je i škola „Dašo Pavičić“ dio našeg zajedničkog projekta“, rekao je Željko Uljarević iz Kfw banke i poželio ugodan boravak i rad djeci i vaspitačima.

Državni sekretar za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović izrazio je zadovoljstvo završenim radovima na objektu vrtića na Savini. Informisao je da je izvođenje trajalo 17 mjeseci, a rekonstrukciji je prethodila sanacija klizišta. Ova investicija vrijedna je 2,4 miliona eura, a sredstva za realizaciju obezbijeđena su dijelom iz državnog budžeta, a dijelom po osnovu ugovora sa Kfw bankom u okviru „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“, čiji je cilj unaprijeđenje energetske efikasnosti u obrazovnim i socijalnim ustanovama i administrativnim objektima.

Najčitanije