14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Završna regata 23. Dana Latinskog idra

Latinsko-jidro Foto: Igor Turčinov

Završna regata 23. Dana Latinskog idra odjedrena je u Murteru u utorak, na blagdan Sv.Mihovila, nakon što je pomaknuta zbog lošeg vremena u njenom izvornom terminu prošle nedjelje; piše Šibenik In.

Usprkos odgodi i situaciji uzrokovanoj virusom covid-19, velik broj brodova je sudjelovao na regati, navode organizotori.

Gosti su pristigli s raznih strana kako bi uveličali ovaj događaj. Maestral od petnaestak čvorova pratio je leute, gajete i kaiće na ruti od murterske luke, prema otočiću Sustipanac, nakon kojeg se jedrilo u orcu murterskim kanalom  te nakon okreta privjetrinske oznake, cilj rute je bio postavljen kod Velike rive u centru Murtera.

Na moru su se konstantno vodili zanimljivi dvoboji uz stalne izmjene u vrhu, čemu je kumovala iznimno duga dionica jedrenja uz vjetar. Na kraju je pobjedu odnijela gajeta Ilka s Dujom Fržopom za kormilom. Iza njih su završili lanjski spobjednici u gajeti Trtuša čiji timunjer je Ante Turčinov, dok je na trećem mjestu završio kaić Marinka s Jurom Fržopom na kormilu.

„Ukupno je za regatu bilo prijavljeno 57 brodova, a do cilja su stigla 42 broda“ – javljaju organizatori regate iz udruge Latinsko idro.

Najčitanije