19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„Želim dotaknuti nebo“

PROMOCIJA KNJIGE

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica u srijedu 30. januara u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 sati organizuju predavanje „Od mora do vrha – Iran Damavand 2017“ i promociju knjige „Želim dotaknuti nebo“ mladog koprivničkog visokogorca i putopisca Mateja Perkova.

Mjesec dana provedenih u Iranu bilo je dovoljno kako bi se najviši azijski vulkan (5671 m) ispenjao od obale Kaspijskog mora. Drevna Persija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija od svih jeste ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže, Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milionskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete…

Sve to i još mnogo više predstaviće na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija!

U sklopu predavanja Matej Perkov predstaviće novu knjigu „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi,uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživaće u ovom štivu koje će ih podstaći da razmisle o svemu onom što ih može obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

Najčitanije