16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Žućenica fest od 15. do 17. juna

zucenica-fest

Devetnaesto izdanje Žućenica fest-a u Tivtu će se održati od 15. do 17. juna, saopšteno je iz tivatske Organizacije žena, koja je uz Opštinu Tivat i Turističku organizaciju Tivta domaćin i organizator ovog gastro festivala.

U četvrtak, 15.juna u sali DTV Partizan od 20 sati, na programu je još jedna priča Žućenica fest-a pod nazivom “Hranljivo, jestivo, otrovno – bilje oko nas”. O jestivim i ljekovitim travama i načinima upotrebe sa poznatom crnogorskom travarkom i fitoterapeutkinjom Mirjanom Bojić i Andrijom Bojićem, menadžerom specijalizirane firme “Miris bilja” razgovaraće Blaženka Vučurović i Mašo Čekić, a posjetioci će biti u prilici da degustiraju neke od delicija koje se pripremaju sa jestivim i ljekovitim biljem.

Najpoznatiju program Žućenica fest-a “P(i)jat od žućenice” održaće se na Rivi Pine u subotu, 17.juna od 19 sati. Veliku gastro feštu uveličaće muzikom i pjesmom Glazbeno-prosvjetno društvo Tivat i poznata heregnovska grupa Exodus.

Žućenica fest 2023. zadržaće internacionalni karakter jer je i ove godine ućešće najavila grupa gastronoma iz poljskog grada Skočova.

Najčitanije