13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

19. Dani Knjižare So – 125 godina hercegnovskog knjižarstva

Dani Knjižare So, tradicionalna manifestacija u čast obnovljenog hercegnovskog knjižarstva i izdavaštva

Tradicionalna manifestacija „Dani Knjižare So“ koja se ove godine odvija u znaku 125 godine hercegnovskog knjižarstva (od 1898), odvijaće se tokom dvije noći na glavnom hercegnovskom trgu, na platou ispred Knjižare So, 12. i 13 jula, sa početkom u 21.00 čas.
Prve večeri, u srijedu 12. jula, biće promovisana knjiga „Legende iz Boke Kotorske“ legendarnog Tomislava Grgurevića, u izdanju Knjižare So. Na promociji će govoriti prof. Svetlana Gradinac, jedan od osnivača beogradskog Muzeja knjiga i putovanja, i Nikola Malović, urednik.

Druge večeri, u četvrtak 13. jula, biće promovisana nova knjiga Nikole Malovića – „Za čitanje na plaži“ u izdanju Knjižare So, s posvetom: Turistima u zahvalnost. Na promociji će govoriti prof. Svetlana Gradinac i autor.

Drruženje koje poslovično prerasta u san ljetnje noći, planirano je takođe i na kraju ovogodišnjih Dana Knjižare So – unikatne manifestacije rafinisanog klasičnog knjižarstva koje po dozvoli nasljednika Jova Sekulovića (1879-1950) baštini tradiciju najstariju u regionu.

Pokrovitelj manifestacije je Turistička organizacija Herceg Novi, a plakata – Opština Herceg Novi.

U potpisu fotografije:

Najčitanije