14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta jesenjih ukusa

Mala fešta
Mala fešta

Mala fešta jesenjih ukusa biće organizovana u Herceg – Novom u subotu, 28. novembra, od 9 do 13 sati na trgu „Nikola Đurković“, saopšteno je juče na  konferenciji za novinare – uz ocjenu da je ponovo riječ o spoju onoga što je tradicija novskog kraja sa novom kreativnošću.

Nakon uspjelih manifestacija Mala fešta od naranče i Fešta na skalama, stiže i Mala fešta jesenjih ukusa na kojoj će biti predstavljeni plodovi jeseni  karakteristični za ovo podneblje, saopštila je u ime Udruženja Ruke Milina Kovačević. Ona je istakla da se i novom feštom daje  doprinos  obnovi duha zajedništva i kreativnog pristupa vremenu koje živimo. U tom svjetlu već je održana radionica dekupaža, a spisak saradnika značajno proširen.

„Udruženje RUKE za sada rade promotivne manifestacije koje imaju za cilj da promovišu lokalne autentičnosti. Ovo je manifestacija koja je kao projekat našeg Udruženja dobila podršku na konkursu “Projekti” nevladinih organizacija za 2015. godinu – kazala je Milina Kovačević. Fešta jesenjih ukusa imaće više segmenata, uz gastronomski dio i humanitarni karakter i dijela ovog programa, neće izostati ni predstavljanje kreativaca iz našeg grada, a u okviru Art tauna izlagaće novski likovni stvaraoci.

„Naš cilj je promocija kreativnosti i gastronomije na svim feštama. Ima puno zainteresovanih jer je naš grad pun kreativnih ljudi koji nemaju uvijek prilike da to predstave široj javnosti. U okviru fešte biće i mala izložba rukotvorina koje će biti tematske inspirisane jeseni u našem kraju. Organizovali smo radionicu za djecu i odrasle koja je bila održana u prostorijama NVO “Nova šansa u Novom” gdje smo pravili dekupaž“ – objasnila je Maja Erenji.

Doprinos Maloj fešti jesenjih ukusa daće  i novski Boka bend promocijom nove pjesma koja će pratiti ovaj događaj kao i grupa Lira. Nije kasno da se ako želite i sami pridružite, bila je završna poruka današnje konferencije za novinare uz podsjećanje da su tema fešte svi plodovi jeseni, a posebno oni po kojima se odlikuje naše primorje: šipak divlji i domaći, rogači, maginje, kostanji, grožđe, žižule, manda

Mala fešta od naranče - H. Novi
Mala fešta od naranče – H. Novi

rine i kiviji.

Najčitanije