15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Peta kolona“ nije ugasila Titovu agenciju

Moskva proslava plakat
Moskva proslava plakat

„Telegrafska agencija nove Jugoslavije“ (TANJUG) objavila je danas da rad nastavlja iz Tivta, iz ovdašnjeg Gnerelanog konzulata SFRJ. TANJUG, osnovan prije skoro 70 godina u Titovoj Jugoslaviji, sa radom je zvanično prestao 1.novembra nakon što je Vlada Srbije poslije bezuspješnih pokušaja da privatizuje tu novinsku agenciju, odlučila da je ugasi.

„Telegrafska agencija nove Jugoslavije – TANJUG nakon brutalne likvidacije naše Centrale u Beogradu od strane “pete kolone” normalno nastavlja svoj rad u okviru Generalnog konzulata SFRJ u Tivtu. Metodologija rada i način komunikacije biće zvanično predstavljeni u glavnom gradu SR Crne Gore – Titogradu nakon Dana Republike. Do tada ćemo vam redovno slati naše biltene.Smrt fašizmu – sloboda narodu!”- navdi se u “biltenu” TANJUG-a koji je danas medijima proslijeđen sa adrse tanjug@t-com.me.

Uslijedila je odmah i prva vijest koju “TANJUG javlja a prenosi TASS” (novinska agencija bivšeg SSSR-a):

Tanjug
TanjugJ

“Proslava Dana Republike pored hotela “Regent” u Tivtu i Robne kuće “Kamelija” u Kotoru, od ove godine slavi se i u Moskvi.”

Prema nezvaničnim saznanjima, proslava 72-god rošenjada SFRJ, Dana Republike 29.novembra, biće priređena u moskovskom restoranu Boemi” a priređuje je Savez socijalističke omladine Jugoslavije – Osnovna organizacija Moskva.

Izvor:S. L.

Najčitanije