17 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna akcija Help Portrait u Tivtu

Sa akcije Help Portrait 2014.
Sa akcije Help Portrait 2014.

Međunarodna akcija Help Portrait održaće se u četvrtak, 3. decembra od 12 do 15 sati u restoranu „One“ u Porto Montenegru. Inače, Tivat je jedini grad u Crnoj Gori koji obilježava ovaj značajan humanitarni dan. Fotograf Veri Veroza sa svojim tivatskim kolegama će praviti profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Tivtu.

Akciju Help Portrait podržaće frizerski salon „Vlado Hair Design“, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima i donatorima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

Projekat Help Portrait osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart 2008.godine. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine do danas u ovom projektu urađeno je preko 436.900 portreta u preko 72 zemlje svijeta.

Help Portrait flyer MNE
Help Portrait flyer MNE

Najčitanije