26 C
Kotor

Slušaj online radio

“Otok za ponijeti” suvenir koji nas je oduševio

Magistar kiparstva iz Splita, Luka Mimica, umjetnik je koji se izdvojio svojim domišljatim i jedinstvenim suvenirom naziva Island2go ili “Otok za ponijeti”, prenosi portal buro247.hr

Autorski suvenir izrađen od epoksidne smole plod je Lukina trogodišnjeg proučavanja i eksperimentiranja s tim materijalom, a inspirirao ga je zato što s njim može vjerno “oponašati” more. Ideje su se samo nadograđivale tako da danas ni ne stiže napraviti sve što je zamislio.

Island2go je suvenir koji krije hrpicu morskog žala prelivenog smolom koja stvara otok i svaki od njih sastavljen je od elemenata karakterističnih za određeno mjesto

Sam suvenir nastao je tako što je maksimalno pojednostavio stvari i za izradu koristi samo smolu i “pržinu”, koju je dosad skupljao na plažama omiške rivijere, plaže Kutleša u Mimicama ili na Braču. Otkrio nam je kako najčešće voli skupljati po noći kako bi izbjegao dodatna pitanja ili pak začuđene poglede.

Otok za ponijeti
Otok za ponijeti

Jednostavno nije mogao odoljeti izazovu i krenuo je raditi nešto totalno izokrenuto. Radio je velike formate morske površine, ali gledane iz “riblje perspektive”, pa tako iz radova obješenih okomito na zidu iskaču kobilice brodova, ribarski alati, trup slona, pa i pomorska bitka Ben Hura. Cilj mu je omasoviti proizvodnju, ali jedino pod uvjetom da zadrži kvalitetu i unikatnost svakog pojedinog primjerka i tada ih planira plasirati u konceptualne dućane turističkih destinacija.

Nas je oduševila ideja da otok možemo ponijeti kući, vjerujemo da će i vas.

Najčitanije