17 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjajna atmosfera i bogata ponuda – (foto)

Obilje dobre energije, vesela atmosfera i volja da se uz zabavu, pomogne drugima, obilježile su juče tradicionalni veliki „Himanitarni Novogodipnji bazar“ u Tivtu.

Tivatski Trg od kulture blistao je u šarolikosti boja, mirisa i ukusa koji su brojnim posjetiocima ponuđeni na ukupno trideset štandova. Na njima su bili izloženi brojni maštoviti novogodišnji ukrasi, rukotvorine, kolači i razne slane poslastice, masline, ukrasni predmeti, voće, knjige, umjetnine… Među učesnicima bazara bili su Organizacija žena i Turistička organizacija Tivat, Kolo srpskih sestara, sve tivatske škole, uključujući i međunarodnu Knightsbridge International Montenegro, te neformalnu „Hrvatsku nastavu u Crnoj Gori“, brojne NVO, pojedinci i preduzeća.

Tim frizera iz „Vlado Hair Design“ studija iz Porto Montenegra uljepšavao je građane koji su željeli da ovom prilikom naprave svoje tzv. humanitarne-foto portrete kod poznatog tivatskog fotografa Mika Đuričića. Štandove na Trgu od kulture obišli su i gradonačelnik Ivan Novosel i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Bošković koji su i sami trgovali poneku sitnicu.

Za posjetiove je priređen i bogat popratni zabavni program u kome su učestvovali DJ-evi, hor JU OŠ “Drago Milović“ kao i plesne grupe „Bellissima“, „Enigma“ i „Modest“, te glumac preobučen u Djeda Mraza.

Bazar je organizovan u saradnji Opštine Tivat, Organizacije žena Tivat i lokalnog Crvenog krsta, a odazvao mu se veliki broj ljudi dobrog srca što su kupovinom izloženih proizvoda koji su se prodavali po simboličnim cijenama, dali svoj doprinos humaniratnim svrhama. Ove godine sav prihod sa bazara namijenjen je za liječenje djevojčice Marije Kovačević i opremanje Dječijeg dispanzera u Domu zdravlja Tivat.

Izvor:S. L.

Najčitanije