9 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate pokreću inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine Tivat

Pine pred otvaranje
Pine

Demokratska Crna Gora pokreće Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine Tivat. Saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Tivat, Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Opštine može podnijeti najmanje 1/3 odbornika u Skupštini opštine, a Skupština o Inicijativi odlučuje većinom glasova ukupnog broja odbornika.

Podsjećamo da Tivatski Parlament broji 32 odbornika, a da aktuelnu vlast u Tivtu čine 12 odbornika DPS-a i 5 odbornika SDP-a, dok parlamentrana opozicija već četiri godine broji 15 odbornika. Tako da predsjednik opštine bez SDP-a ima podršku svega 12 odbornika DPS-a u Skupštini opštine Tivat.

Inicijativu ćemo uputiti na adrese svih opozicionih odbornika u Skupštini opštine koji su kontinuirano potpuno opravdano kritikovali rad predsjednika opštine, ali i na adrese 5 odbornika SDP-a, kako bi građani Tivta i građani Crne Gore konačano imali jasnu situaciju i čistu sliku u susret narednim izborima koji nas očekuju kako u Tivtu, tako i u Crnoj Gori.

Očekujemo da se u najkraćem mogućem roku naše kolege odrede prema Inicijativi koju ćemo im uputiti, kako bi se stvorile formalne pretpostavke da zajednički procesuiramo Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine saglasno Zakonu i Statutu. Nakon čega opozicija u lokalnom Parlamentu zajedno sa odbornicima SDP-a može smijeniti aktuelnu lokalnu vlast u opštini Tivat – kaže se u saopštenju.

Najčitanije