13 C
Kotor

Slušaj online radio

Koalicija “PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas“ povodom izbora predsjednika Opštine Tivat

PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas Koalicija DPS, SD, SDP, LP

Glasanjem 17 odbornika vladajuće većine u SO Tivat dobili smo novog starog predsjednika Opštine. Time se zatvorio krug kojim se na lokalnom, zakonodavnom i izvršnom nivou dodatno učvrstila koalicija avgustovskih pobjednika iz 2020. godine. Kako su djelovi te većine upravljali gradom od 2020. čitali smo ovih dana iz njihovog pera, a i bivši potpredsjednik, a prvi partijski saradnik predsjednika Opštine, je svoj mandat zaključio pozivom da se svi zajedno konačno uozbilje, kaža se u saopštenju koalicije PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas – DPS, SD, SDP, LP

Predlažemo za početak da upravo ponovo izabrani predsjednik Opštine više ne učestvuje u pipanju dugmića u ionako nesavršenom pravnom i ekonomskom sistemu Crne Gore, jer ono što on vidi kao javni interes i pobjedu države nad privatnim upravljanjem ogleda se u redovima u Lepetanima i apelu da do Herceg Novog ipak putujemo „okolo“. Vijek 21.

Izborom predsjednika Opštine vladajuća koalicija se vratila sa ruba provalije na sigurno tlo, a za to je naravno bilo potrebno ono čega se navodno nesumnjivo i dokazano gnušaju – ponovo podijeliti fotelje po partijskom ključu i zadovoljiti sve karike zapečaćenog koalicionog lanca. Znamo da je svaki lanac čvrst onoliko koliko mu je jaka najslabija karika. Znajući to, vladajuća većina je svoju najslabiju kariku očigledno morala ojačati do potpredsjedničkog nivoa. Mudro.

U narednim danima i na narednim sjednicama SO ćemo ponovo vidjeti i čuti koliko se sablažnjavaju na pomen partitokratije, a koliki su propovjednici meritokratije.

Možda nam se čini da je ono što su govorili u predizbornim kampanjama i ono što su nedavno objavljivali na portalu Radio Tivta u blagoj kontradiktornosti, ali sigurni smo da se i čekanje catare i plovidba do Kamenara ovih dana ne čine baš kao osvježenje.

Zbog činjenice da se sjednice SO Tivat ne prenose direktno preko talasa Radio Tivta jer je u toku izborna kampanja, uvažavajući interesovanje građanki i građana Tivta naše stavove i informacije o narednim aktivnostima  prenosićemo putem saopštenja i u direktnoj komunikaciji, kaža se u saopštenju koalicije PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas – DPS, SD, SDP, LP

Najčitanije