25 C
Kotor

Slušaj online radio

CDU će ipak samostalno na izbore u Tivtu

Tivat
Tivat

Crnogorska demokratska unija saopštila je danas da na predstojeće lokalne izbore u Tivtu ipak neće izaći u koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom, već samostalno.

Potpredsjednik CDU, nosilac njene izborne liste i kako je najavljeno, kandidat za gradonačelnika Tivta Neven Staničić, novinarima je nakon sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora CDU održanog u subotu u Tivtu, rekao da će ta partija na izbore 17.aprila izaći u koaliciji sa Pozitivnom.

“Međutim, sada saznajemo da kolege iz Pozitivne nijesu u prilici da odgovore tom pozivu i našoj spremnosti. Želimo im uspjeha u izbornoj trci, ukoliko budu učestvovali na izborima u Tivtu.”- saopšteno je iz centrale CDU.

Izu stranke Miodraga Vlahovića naglasili su da će CDU stoga na izbore izaći samostalno. Prethodno su već ponude te stranke za kolaicioni nastup u Tivtu odbile HGI i Socijaldemokrate koje su se takođe opredijelili za samostalni izlazak na izbore u najmanjem bokeškom gradu. Staničić je novinarima u subotu potvrdio da se razgovaralo o velikoj koaliciji CDU-Pozitivna-HGI-SD-LP, koja bi da je ostvarena, po njemu, rezultirala sa osvojenih 7 do 10 mandata u novom sazovu lokalnog parlamenta i bila “jedan od najozbiljnijih konkurenata DPS-u za vršenje lokalne vlasti u Tivtu“.

Neven Staničić
Neven Staničić

„Tivtu je potrebna nova razvojna vizija, bolje i svrsishodnije upravljanje prostorom i politika koja će obezbijediti nova radna mjesta i bolji standard za građane Tivta. Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole.”- poručlili su uz CDU naglašavajući da ostaju pri odluci da Staničić bude nosilac njihove izborne liste i kandidat za novog gradonačelnika.

Najčitanije