3 C
Kotor

Slušaj online radio

Apel radnika: Herceg Novom potrebna bolnica Meljine

Foto – Bolnica Meljine

Uoči polusatne blokade državne granice, koju za sutra najavljuju predstavnici lokalne uprave i građani Herceg Novog za spas bolnice “Meljine”, zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi poslali su danas apel kolegama.

Apel je upućen zaposlenima Doma zdravlja Herceg Novi, Instituta Igalo kao i zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, Sindikatu doktora medicine i Sindikatu zdravstva Crne Gore.

„Poštovane kolege, godinama unazad blisko sarađujemo i zajednički se borimo za isti cilj, a to je liječenje i spašavanje života naših sugrađana. Sada je došao momenat da se udružimo u još jednoj teškoj borbi, a to je spašavanje i ozdravljenje bolnice Meljine. Samo udruženim snagama možemo se izboriti za lijek koji u ovom momentu postoji i nalazi se u rukama Vlade Crne Gore, ali je pitanje da li će ga prepisati i da li će stići na vrijeme. Stoga vas molimo da nas podržite na bilo koji način, a oni koji su u mogućnosti da dođu na predstojeći protest u nedjelju 06. novembra u 11 sati na granici Debeli brijeg. Poslaćemo zajedničku poruku da Herceg Novi treba bolnicu, da Herceg Novi više nema vremena za čekanje“, poručuju u apelu radnici Bolnice Meljine.

Blokada graničnog prelaza Debeli brijeg najavljena je za sutra, nejelja 6.novembar u 11 sati.

Vojna bolnica Meljine – nekada – foto arhiv Boka News

Sindikat zdravstva Crne Gore saopštio je danas da izražava snažnu podršku naporima da se riješi status Bolnice Meljine koja je sa više od 150 godina postojanja neizbrisivo utkana u tkivo Crne Gore i koja je od vitalne važnosti za stanovnike Boke.

Najčitanije