13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

AŽ DPS Tivat: Komnenoviću, civilizovanost je za Vas “misaona imenica”

Alijansa žena DPS Tivat

Alijansa žena DPS-a Tivat oštro osuđuje obraćanje Željka Komnenovića predsjednici Opštinskog odbora DPS-a Tivat, Dubravki Nikčević, koji u svom mizoginom saopštenju pokazuje nedostatak elementarne kulture, kako građanske tako i političke, kao i nedoraslost funkciji koju obavlja.

Gospodine Komnenoviću ne priliči predsjedniku svih građana i građanki Tivta da citate poznatih naučnika koristi samo i isključivo u svrhu vrijeđanja i omalovažavanja, naročito jedne žene, pa makar zasmetalo Vama to što je u pitanju žena koja je predsjednica DPS-a Tivat.

Podsjećamo Vas da se nalazimo u 21. vijeku, vremenu napora za izgradnju inkluzivnijeg i pravednijeg društva, koje treba stvoriti ambijent za ravnopravno učešće u politici lišeno rodno-zasnovane diskriminacije, što čini posebno smiješnim i van konteksta Vaše primitivne komentare i nametanje patrijarhata.

Ipak, čestitamo na hrabrosti da date sebi za pravo da procjenjujete profesionalni i ljudski integritet jedne žene, koja je svojim dosadašnjim radom i profesionalnom karijerom dokazala svoje sposobnosti, autoritet i snagu, čime je među građanima Tivta zavrijedila bezuslovno poštovanje.

Alijansa žena DPS-a Tivat izražava zadovoljstvo što se na čelu partije nalazi jedna takva liderka, te još jednom podsjeća da će stati u zaštitu svake žene iz političkog života, koja se nađe na meti istih ili sličnih pokušaja omalovažavanja i diskreditacije, kaže se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije