14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Blistav početak trkačke sezone za Milušu Bošković i SSK “Lovćen” Kotor

Prva na Sinjalu i na Leotaru



Crnogorska skyrunnerka, višestruka pobjednica mnogih domaćih i regionalnih trka Miluša Bošković, članica nedavno osnovanog Sportskog Skyrunning kluba “Lovćen” Kotor, osvojila je zlatnu medalju Trke “Sinjal’24 – Utrka na vrhu Hrvatske” u ženskoj konkurenciji. Miluša je trku završila za 2 sata i 23 minuta i tim rezultatom ubjedljivo se izborila za prvo mjesto među trkačicama, kao i za 12. mjesto u ukupnom plasmanu.

Trka “Sinjal’24 – Utrka na vrhu Hrvatske” održana je 1. aprila na planini Dinari i na njoj su, pored Boškovićeve, učestvovali Novak Radović i Boris Kosović iz Herceg Novog, takođe članovi SSK”Lovcen”. Novak i Boris su uspješno završili trku, Novak za 2h 44 min, a Boris za 3h 05 min.

-Staza u dužini od 16.5km i oko 1400 uspona je startovala iz sela Glavaš nedaleko od mjesta Kijevo podno Dinare, trčalo se preko Dinare, odnosno najvećeg vrha u Hrvatskoj – Sinjal na 1831 mnv. Na trci je učestvovalo oko 100 takmičara, a organizator je Cetina Adventure iz Sinja. Ova trka je ujedno i promocija skoro otvorenog Sportskog Skyrunning Kluba “Lovćen” sa sjedištem u Kotoru i promocija “skyrunning” sporta koji sve više uzima maha u regionu, kaže Miluša Bošković za Boka News.

Samo vikend ranije, Miluša je osvojila takođe prvo mjesto u ženskoj konkurenciji u brdskoj trci “Trebinje Vertikal”, poznatoj kao “trka u kamenu i srcu” dužine 5.2km i 960 metra uspona.

Miluša Bošković

Pored nje, Marko Pejanović iz Kotora, takođe član SSK “Lovćen” osvojio je treće mjesto u kategoriji veterana. Marko je poznati dugogodišnji golman “Bokelja” koji je na ovaj način ostao u sportu. Na trci su učešće uzeli još članovi kluba iz Herceg-Novog: Novak Radović, Boris Kosović i Negovan Stanković, koji je u kategoriji veterana osvojio prvo mjesto.

-Trkom “Trebinje Vertikal” od Arslanagića mosta do na vrh Leotara,  u organizaciji PD “Vučji zub” iz Trebinja, otvorili smo sezonu trka. Mnogo mi znače trke na Leotaru i na Dinari, pobjeda na obje za mene je “vjetar u leđa”, posebno trka na krovu Hrvatske gdje sam bila ubjedljiva. Zajedno sa još pet “skyrunning” klubova, mi iz SSK “Lovćen” radimo na formiranju Skyrunning Saveza Crne Gore i ove godine ćemo organizovati Svjetsko juniorsko prvenstvo u Skyrunningu na Rumiji. SSK”Lovcen” će u narednom periodu raditi na razvoju Skyrunning i uopšte planinskog trčanja, uz niz drugih aktivnosti.

Članovi kluba će biti učesnici trka “Boka trail” i “Absolutle Biokovo Chalenge” u Hrvatskoj, koje je ove godine izborno prvenstvo Hrvatske u Skyrunningu, najavljuje Bošković.

/M.D.P./

Najčitanije