22 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska Mornarica Kotor – prijem novih članova, Ilija Radović imenovan u počasnog Admirala

UO Bokeljska Mornarica Kotor

Zbog iznimnog interesa za članstvo u Bokeljskoj Mornarici Kotor i pristižućih mnogobrojnih molbi, sinoć je u domu Mornarice održana svečana sjednica Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske Mornarice Kotor.

Na svečanoj sjednici primljeno je u članstvo Bokeljske Mornarice Kotor ukupno 19 članova muškog i 2 članice ženskog sastava. Ovaj uspjeh je posebno značajan jer se u novijoj povijesti ove organizacije nije zabilježilo da je u jednom danu primljeno toliko novih članova. Ova članstva predstavljaju svježu energiju i strast prema očuvanju naše pomorske i kulturne baštine, saopšteno je iz ove drevne organizacije.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i višegodišnji Viceadmiral Bokeljske Mornarice Kotor, Ilija Radović, kome je uručena povelja o imenovanju u počasnog Admirala kao znak zahvalnosti za njegove višedecenijske nesebične doprinose i posvećenost Mornarici.

UO Bokeljska Mornarica Kotor

Pored povelje, darovana mu je i umjetnička slika s detaljima starog grada Kotora, kao simbol zahvalnosti za njegovo trajno angažiranje. Počasni Admiral Radović se srdačno zahvalio na ovom priznanju i izrazio podršku aktivnostima novog rukovodstva u očuvanju tradicije Mornarice i unapređenju njenog rada u budućem periodu.

Tokom iste svečane prigode, dodijeljene su odore nekoliko novih članova, koji će se priključiti aktivnom sastavu u predstojećim nastupima odreda Bokeljske Mornarice Kotor.

Nakon formalnog prijema, članstvo i gosti su nastavili druženje u domu Mornarice, gdje je organizirano zajedničko čašćenje i prijateljski razgovor.

Bokeljska mornarica – predaja ključeva – viceadmiral Ilija Radović – foto arhiv Boka News

Bokeljska Mornarica Kotor izražava duboku zahvalnost svima koji su doprinijeli ovom važnom koraku i raduje se budućim aktivnostima i nastupima odreda Bokeljske Mornarice Kotor.

Najčitanije