25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Brzu saobraćajnicu koja treba da poveže Herceg Novi i Budvu projektovaće Građevinski institut Makedonija

Most Boka Kotorska – kompijuterska animacija – Univerzitet u Ahenu – foto Boka News

Građevinski institut Makedonija iz Skoplja pobijedio je na tenderu za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice od Herceg Novog do Budve, prelazak preko Bokokotorskog zaliva.

Kako se može vidjeti u Odluci o izboru najpovoljnije ponude koja je objavljena na sajtu CEJN-a, makedonska firma na tender je dostavila samostalnu ponudu sa podugovaračima Geotest engineering i lnstitut za gradevinarstvo Podgorica. Vrijednost ponude je 144.900 EUR bez PDV-a, a podsjetimo, Monteput je za ovaj posao u tenderu naznačio vrijednost od 149.900 EUR bez, odnosno 180.000 EUR sa PDV-om.

Rok izvršenja ugovora je 5 mjeseci od dana zaključenja ugovora.

Na ovaj tender ponude su dostavili još i konzorcijum Viamont Kolašin, te Via Project, koji su isključeni iz postupka javne nabavke.

Inače, ovo je bio drugi tender za izradu idejnog rješenja za dionicu brze ceste koja će prelaziti Bokokotorski zaliv i povezati Herceg Novi i Budvu.

Prvi tender raspisan je početkom februara, međutim on je poništen nakon što su ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih ili nepotpunih izjava.

Po podacima sa CeJN-a, na tender su stigle dvije ponude, jedna od kolašinske firme Viamont i podugovarača Geostandard, a druga zajednička od Građevinskog instituta Makedonije, Dio stranog društva građevinskog instituta Makedonija DID u Crnoj Gori (DID), podgoričkog Instituta za građevinarstvo, i podugovarača Geotest engineering.

Kako su ranije saopštili iz Monteputa, svrha izrade tehničke dokumentacije je ispitivanje alternativnih koridora brze saobraćajnice i njenog povezivanja sa ostalim djelovima glavne putne mreže. Početak brze saobraćajnice je u zoni Debelog brijega, zatim preko zaleđa Herceg Novog dolazi do Tivta ili Kotora, i vezuje se na dionicu čiji je koridor jedinstven od zone Bratešića ka Budvi.

Izvor:eKapija

Najčitanije