10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Car carrier s više od 4.500 automobila planuo kod Vijetnama

Foto – FleetMon.

Tokom vikenda zapalio se još jedan brod za prijevoz automobila, posljednji u nizu incidenata koji zbunjuju pomorce i osiguravatelje.

Brod za prijevoz automobila Ah Shin od 6.000 CEU nalazio se u blizini obale Vijetnama kada je u petak na brodu izbio požar. Požar je probio kroz tri palube i na kraju je ugašen tek ranije danas, prenosi Splash247.

Brod pod zastavom Paname prevozio je 4.530 automobila iz Južne Koreje za Singapur. Mediji su izvijestili da se brod izgrađen 1999. godine nakon izbijanja požara nagnuo u desnu stranu. Trenutačno se nalazi oko 24 nautičke milje od Vung Taua, velikog lučkog kompleksa u južnom Vijetnamu.

Srećom, nitko od članova posade nije ozlijeđen u požaru, prenosi FleetMon.

Kako je požar započeo tek treba otkriti, ali stručnjaci ukazuju kako je požar vjerojatno povezan s transportom litij-ionskih baterija.

Ozbiljni i ponekad katastrofalni incidenti povezani s litij-ionskim baterijama postali su uobičajeni do te mjere da mnogi brodovlasnici odbijaju prevoziti rabljene automobile koji sadrže takve baterije. Jednom kada požar zahvati električna vozila, litij-ionske baterije znatno ubrzavaju širenje vatre. Kada se zapale, litij-ionske baterije mogu doseći temperaturu višu od 2.700 Celzijevih stupnjeva.

Objavljen popis: Na dnu oceana završilo 846 Audija, 589 Porschea, 523 Volkswagena, 190 Bentleya…

Najčitanije