15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnicu u Budvi žele da grade brojne svjetske kompanije – Interesovanje pokazala i američka medicinska ustanova John Hopkins

Foto Opština Budva

Za izgradnju bolnice u Budvi zainteresovane su brojne svjetske kompanije iz oblasti medicine i zdravstva, a interesovanje je pokazala i renomirana američka medicinska ustanova John Hompkins.

To je saopšteno nakon sastanka predjsednika Opštine Budva Mila Božovića sa predstavnicima svjetskih investicionih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Njemačke.

Kako je saopšteno iz Opštine, sastanku su prisustvovali Abdul Muhamed Matar Lahej Alfalasi koji je predsjednik i osnivač Aiana Holdinga, kao i predstavnici njemačke kompanije Lindner. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima ze realizaciju najvažnijih investicionih projekata u narednom periodu, ali i o podsticanju direktnih stranih investicija.

Poseban akcenat stavljen je na projekat gradnje bolnice za koji su zainteresovane brojne renomirane svjetske kompanije.

– Posebna tema na sastanku bila je formiranje, izgradnja i upravljanje opštom bolnicom u Budvi koja se nalazi na vrhu agende sadašnje gradske administracije. S tim u vezi, razmatrana je mogućnost privatno-javnog partnerstva u ovoj oblasti i mogućnost izgradnje bolnice u skladu sa najsavremenijim standardom u oblasti zdravstva i medicine – saopšteno je.

Foto Opština Budva

Kako su naveli iz Opštine, Božović je uvjeren da će Budva kroz realizaciju ovog strateškog projekta pokrenuti novi ciklus razvoja opštine u svim pravcima, sa posebnim osvrtom na turizam.

– Posebno, imajući u vidu da je niz svjetski renomiranih kompanija iz oblasti zdravstva i medicine zainteresovan za izgradnju bolnice, među kojima je i američka medicinska ustanova John Hopkins – dodaje u saopštenju.

Božović je kako se navodi, predstavio i druge infrastrukturne projekte koji su predviđeni za realizaciju u narednom periodu, među kojima su izgradnja šetališta u Budvi kao i izgradnja žičare Bečići – Brajići sa izletištem, istakavši da Budva ima ogroman potencijal za direktne strane investicije koje su kao generatori globalne privrede, šansa za ubrzan razvoj grada.

Pored predsjednika opštine sastanku su prisustvovali i predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović kao i Glavna gradska arhitektica Opštine Budva Jelena Lazić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije